Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 20. 6. 2015.

| Društvo

Funkcioneri sa juga neće u inostranstvo na odmor

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
ovce
Zlatibor - domaći turizam, čist vazduh i dobra hrana; foto: vizijadanas.com

Nakon preporuke premijera Srbije Aleksandra Vučića da se letuje u zemlji, gradonačelnici i predsednici opština sa juga Srbije kažu da će poslušati predlog, ali mnogi i ne znaju da li će uopšte odmarati. Uglavnom svako preporučuje svoj kraj.

Gradonačelnici Niša i Vranja Zoran Perišić i Zoran Antić kažu da još nisu odlučili gde će na odmor, ali hvale ideju premijera. Antić kaže da je ranije najčešće, zbog blizine, letovao u Grčkoj. 2 Antićeva preporuka verski turizam u vranjskom kraju gde se nalazi i manastir Prohor Pčinjski

Moj lični izbor za odmor, kada je u pitanju Srbija je Sokobanja - rekao je Antić.

On dodaje da i Vranje može da odgovori zahtevima domaćih i stranih turista, i pored Besne Kobile i Vranjske Banje, za odmor preporučuje verski turizam jer u ovom kraju ima dosta manastira koji imaju veliki istorijski značaj.

Perišić podseća da prošle godine “nije išao nigde duže od 3 dana”, ali naglašava da ne bi bilo u redu da kao član predsedništva SNS letuje u inostranstvu.

Prosto bi bilo nelogično da se ja, koji izuzetno cenim rad premijera Vučića i koji sam član Predsedništva SNS i maltene kreiram politiku stranke, izuzmem od jednog takvog predloga - kaže Perišić.

Za lidera Leskovca Gorana Cvetanovića dileme nema, on na odmor ove godine, kako sam kaže, neće ići. 3 Za Cvetanovića nema odmora, a kao lokal patriota preporučuje Vlasinko jezero; foto: arhiva JV

Od mog letovanja nema ništa! Ja moram da radim. Inače, rado bih poslušao savet našeg premijera i kao pravi lokal patriota letovao bih na Vlasinskom jezeru - kaže Cvetanović.

Vladan Vasić, prvi čovek Pirota nije rekao gde će na odmor, ali je pozitivno ocenio predlog premijera Srbije.

Super ideja, razmisliću o tome - kratko je rekao Vasić.

Predsednik pirotske opštine pozvao je premijera da dođe u Pirot koji je Turistička organizacija Srbije nedavno proglasila za jednu od najboljih turističkih destinacija u Evropi.


Topličani uglavnom ne odmaraju ili biraju banje

Tri od četiri predsednika opština Topličkog okruga još uvek ne znaju gde će na odmor, dok je prvi čovek Žitorađe Slađan Mladenović već na odmoru, ali nije želeo da kaže gde.

Kada se budem vratio, možemo da pričamo o tome - kratko je prokomentarisao Mladenović.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, opredelio se za banju, ali još uvek nije precizirao koja će biti, niti kada će uzeti odmor. 4 Paunovićev izbor neka od banja, a Vidić preporučuju Lukovsku i Prolom; foto: arhiva JV

Moja preporuka je neka od banja u Srbiji. Tako ću i ja sa porodicom provesti deset dana - kaže Paunović.

I predsednik Kuršumlije Radoljub Vidić predlaže banju i to jednu od dve koje su na petnaestak kilometara od njegove opštine - Prolom i Lukovska banja.

Svakako ću odvojiti deset dana tokom leta da sa porodicom odem na odmor. Iako još nismo precizirali razmišljali smo da to bude neka planina u Srbiji ili jedna od dve banje u našoj opštini - kazao je Vidić.

5 Blačani pozivaju turiste da posete "Dane šljiva"; foto: danisljive.comZa razliku od njega, predsednik Opštine Blace Ivan Burgić nema ni jednu preporuku gde je moguće letovati u Srbiji, niti zna gde će na odmor. Njegov zamenik Miroljub Marković kaže da zbog obaveza oko manifestacije “Dani šljive” uopšte neće odmarati ovog leta. On je pozvao turiste da posete ovu manifestaciju koja se održava krajem avgusta.


Predsednica Opštine Svrljig već poslušala premijera

Jelena Trifunović, prva dama Svrljiga iskoristila je svoj odmor za ovu godinu. Kaže da je slobodne dane provela na Zlatiboru.

Godišnji odmor provela sam na toj planini od 30. maja do 13. juna, za šta imam i fiskalni račun – kaže Trifunovićeva.

I bivši predsednik Opštine, sada narodni poslanik i lokalni odbornik Milija Miletić (USS-SNS) kaže da će odmor provesti u rodnoj Plužini, selu nadomak Svrljiga. 6 Svrljižani pozivaju turiste, da pored brojnih prirodnih lepota, avgusta obavezno posete "Belmužijadu"

Gde ćete lepši odmor nego u Svrljigu? Bazeni, Belmužijada, turniri u fudbalu i košarci, brojni manastiri, pećine i čist vazduh moja su preporuka svima za letovanje. Sunce je svuda isto, a hrana je ipak ovde dokazano najbolja – kaže Miletić.

Oni su zajednički pozvali sve turiste da posete svrljiški kraj i uživaju u lepotama prirode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko 2

    08:32 // 22. 6. 2015.

    Bilo bi idealno kada bi svako od njih otišao, ne samo na odmor, u svoj rodni kraj.Od takve "koncentracije mozgova", sela bi nam procvetala

  • Maca

    07:52 // 22. 6. 2015.

    I tako na sva zvona odzvoni jos jedan projekat Vucica, narod sve teze zivi a on obecava, predlaze i ne mogu da shvatim da ne postoji covek koji ce mu reci da je narodu dosta svega.Sve je upropastio!

  • Darko

    02:56 // 21. 6. 2015.

    Pa nece sa juga, ici ce sa audi :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: