Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 26. 5. 2015.

| Društvo

GPS uređaji za automobile niške Toplane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana
Toplana prati svoje automobile; Foto: Arhiva jV

Niška Toplana sprovela je javnu nabavku za izbor firme koja će u 25 vozila ovog preduzeća ugraditi uređaje za praćenje, a direktor Slobodan Maksimović očekuje uštede.

Direktor ovog preduzeća nije mogao da kaže da li je razlog za ovakvu odluku sumnja da su se službena vozila koristila u privatne svrhe.

Uvek postoji mogućnost za tako nešto, ali mi želimo to da sprečimo. Do sada nije bilo takvih primera, a uostalom treba da pratimo nekog da bismo znali da li je neko zloupotrebljavao vozilo - kaže Maksimović.

Uređaji za praćenje biće postavljeni u sva putnička vozila novije generacije koja poseduje Toplana, ali i u teretna koja se najčešće koriste za intervencije i radove na mreži.

Maksimović kaže da je uobičajeno da se vozila u velikim sistemima prate i da odluka Nadzornog odbora Toplane nije novina.

Veliki je broj vozila i veliki broj radnika koji ih koristi. Normalno je da se vrši kontrola kretanja, kontrola gde se nalaze, ko ih koristi i da li su na mestu na koje su upućena. Povrh svega, smatramo da će to doneti do određenih ušteda - rekao je Maksimović.

spisak 25 vozila na spisku za dobijanje GPS; Izvor: ToplanaJavna nabavka za GPS uređaje bila je raspisana do 22. aprila. Nakon otvaranja ponuda, kako je rekao Maksimović, dve firme su imale validnu dokumentaciju, ali ugovor još nije potpisan ni sa kim, jer komisija i dalje vaga i priprema dokumentaciju.


Praćenje donosi uštede

Vozila Javnog komunalnog preduzeća “Medijana” već nekoliko godina imaju GPS uređaje. Kako kaže direktor Bratislav Vučković, ne prate se sva vozila, ali i pored toga uštede su primetne.

Mogu da kažem da nam je to dosta ušteda donelo, posebno pre neku godinu kada smo imali problema sa gorivom. Radimo na tome i već danas imamo goste iz Beograda gde ćemo govoriti o potrošnji goriva i uštedi - rekao je Vučković.

Kako kažu u niškom Vodovodu, 40 vozila iz njihovog voznog parka ima uređaje za praćenje. "Na radaru" su, pojašnjavaju u Vodovodu, vozila za transport, kamioni i cisterne.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Putin

    18:26 // 26. 5. 2015.

    Nesto mi ovde nestima, dali je rec o preduzecu za daljinsko grejanje ili renta car firmi sa 25 vozila.

  • shaft

    16:41 // 26. 5. 2015.

    Demagogija i otrcane fraze-ponovo na delu!Ljaga na radnike,a mnogobrojni direktori nedodirljivi.Postovani koordinatore Stanojkovicu,mnogo ovakvih kadrova imate,svi bi da Vam se uvuku,vreme je za smene

  • nn

    16:25 // 26. 5. 2015.

    Opaaaa...sad kad vi's racun za grejanje za sledeci mesec povecan za minimum 15%...mis'im normalno da ce to da plate korisnici daljinskog grejanja...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: