Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 28. 5. 2015.

| Društvo

Glavni urbanista Niša ipak neće biti izabran

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Odbornici sutra neće izglasati urbanistu; Foto: Arhiva JV

Nakon oštrih kritika opozicije, ali i nezvaničnih koalicionih partnera iz “Niške priče”, Srpska napredna stranka, kako kaže Dejan Jovanović šef Odborničke grupe SNS, odlučila je da odustane od predloga Tamare Jovanović za glavnog urbanistu Niša.

Iako će sutrašnja sednica niške Skupštine biti nastavljena upravo od tačke “izbor glavnog urbaniste”, kako kaže Jovanović, taj predlog neće biti izglasan, a o tome će se odlučivati na nekoj od narednih sednica.

Nećemo insistirati na predlogu glavnog gradskog urbaniste. Pošto je rasprava završena ne možemo predlog formalno povući, ali naći ćemo neki elegantan način da to rešimo kako Skupština ne bi bila dovedena u pitanje oko svega toga - rekao je Jovanović.

Odbornici Socijaldemokratske i Demokratske stranke na prekinutoj sednici ukazivali su na sporno radno iskustvo Tamare Jovanović, a šef Odborničke grupe SNS kaže da je razlog što se odustalo od njenog predloga, angažovanje Jovanovićeve u Komisiji za planove u Boru.

Mi smo široki i usvajamo apsolutno sve ideje naših koalicionih partnera, čak i opozicije. To je sve dogovoreno i ne bi trebalo da bude nikakvih problema - kaže Jovanović.

Podsetimo, 32. sednica niškog parlamenta koja se nastavlja sutra prekinuta je, jer u trenutku glasanja za glavnog urbanistu u sali nije bilo dovoljno odbornika.


"Koalicija stabilna, neće biti problema sa kvorumom"

Šef Odborničke grupe SNS Dejan Jovanović kaže da je nakon prekinute sednice bilo razgovora sa koalicionim partnerima i da je postignuta stabilnost.

Koalicija je potpuno stabilna. Tu su se stvari iskristalisale i to treba da bude apsolutno sve kako treba - kaže Jovanović.

novakovic Novaković: Mi ne pravimo problem; Foto: Arhiva JVVlast u Nišu zvanično čine SNS i SPS, sa svojim partnerima JS i PUPS-om. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kao deo koalicije vidi i "Nišku priču" i Koaliciju za Niš. Šef Odborničke grupe SPS-PUPS-JS Igor Novaković kaže da odbornici koje on predvodi do sada nisu kršili koalicione dogovore.

Mi 3 godine imamo naših 10 odbornika na mestu. Naši odbornicu su vrlo odgovorno obavljali svoje obaveze u Skupštini Grada i za vreme sednica i bili su najbrojniji i najažurniji - kaže Novaković.

Naglašava da od Odborničke grupe koju on predvodi “ne zavisi puno toga i da probleme prave neki drugi”. Iako nije precizirao na koga konkreno misli, Novaković je rekao da sutra možda samo jedan odbornik SPS neće biti u sali dok će ostali biti na svojim mestima kao i do sada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MAJOR MILAŠINOVIĆ - S4S

    08:48 // 29. 5. 2015.

    Još pametnije bi bilo da je Pešterac, pored predlaganja Tamare, odustao i od predlaganja Sandre za "Engleski dom".

  • Mare

    08:46 // 29. 5. 2015.

    U zivotu se pazite i cuvajte onih malih koji nisu na vreme porasli, jer su im ciljevi mnogo visoki, ne biraju ni sredstva ni nacina da postanu neko i nesto, iako im ne pristaje i ne prilici...

  • Mustafa Kajgani

    03:40 // 29. 5. 2015.

    Zato sto niko nije urban u postojecoj garnituri vlasti da bi bio urban-ista! A strani kadar nikako ne moze u monopartijskom sistemu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: