Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 18. 4. 2012.

| Društvo

Grad Niš dao prostor za Roditeljsku kuću

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
nurdor, roditeljska kuca
Mesto gde će biti Roditeljska kuća u Nišu

Grad Niš je ustupio prostor za opremanje kuće za roditelje dece obolele od raka. Narednih 10 godina Grad će plaćati troškove za struju i komunalije, rekao je gradonačelnik Miloš Simonović.

Prva roditeljska kuća u Nišu za smeštaj dece obolele od raka koja sa roditeljima iz okolnih mesta dolaze u nišku bolnicu biće na Vizantijskom bulevaru 12.

- U roku od dva, tri meseca trebalo bi da sredimo prostor u koji ćemo onda moći da uselimo određeni broj porodica. Ovo je veliki dan za nas - rekao je Todor Mančić, predsednik NURDOR-a.

Prostor obuhvata 277 kvadratnih metara, a arhitekte će dati predlog kako će izgledati Roditeljska kuća koja bi trebalo da ima od 4 do 6 soba, veliku dnevnu sobu, igraonicu, 3 kupatila, kuhinju, magacin i prostorije za članove Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

- Humanizovaćemo lečenje i mislimo da ćemo tako izazvati osmehe na licima te dece. Kada ne budu imali intenzivne tretmane, biće u kući, blizu im je i Park Svetog Save - rekla je Gordana Kostić, načelnica Odeljenja za hematologiju i onkologiju.

Kako je rekla prof. dr Gordana Kostić, godišnji broj dece kojima je bolest novootkrivena je od 15 do 20 u južnom regionu.

- Odeljenje u Nišu ima odlično osoblje koje ima napredan pristup. Ali, standard je daleko lošiji od onog u Beogradu. NURDOR je usmerio svoju pomoć na Niš i nadam se da će uskoro biti moguće i radio-terapije ovde. Nastojaćemo i dalje da pomažemo i deci i njihovim roditeljima - rekla je Frančeska Testoni iz Udruženja iz Bolonje.

Prostor za Roditeljsku kuću ustupio je Grad Niš, a danas su predsednik NURDOR-a Todor Mančić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisali sporazum da će Grad plaćati sve troškove za struju i komunalije u narednih 10 godina.

- Uradili smo pravu, plemenitu stvar, da bismo obezbedili bolje uslove roditeljima i deci. Oni koji dođu u Niš moći će da budu u lepšem ambijentu - rekao je Miloš Simonović.

Do otvaranja Roditeljske kuće potrebno je još mnogo ulaganja i rada, a pozvani su svi koji žele da pomognu. Na sajtu NURDOR-a nalazi se specifikacija gde se navodi šta je još potrebno za opremanje, a broj žiro računa za uplate je 170-30010715002-76.

Različitim akcijama i pomoćima dobrih ljudi skupljeno je oko 1.000.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Stojanovic

    15:11 // 18. 4. 2012.

    "Prostor obuhvata 277 kvadratnih kilometara" ?? Da nije malo mnogo...

    • bas tako

      10:50 // 19. 4. 2012.

      mnogo?ne verujem sta ste napisali????jel mozete sami da se banujete????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: