Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:24, 12. 2. 2014.

| Društvo

Građani palili sveće za Vuka

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Protest ispred Petar kafea

Protest za Vuka Više od 200 studenata, profesora i prijatelja okupilo se večeras u 20h ispred "Petar kafe-a" u Parku svetog Save, nedaleko od mesta gde je u ponedeljak u to vreme ubijen mladi Vuk Stojiljković.

Okupljeni posle jednosatnog mirnog protesta i paljenja sveća izrazili nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, prikrivanja istine u vezi sa ubistvom.

- Hoćemo istinu i pravdu za našeg Vuka. Mi smo sada njegove oči i uši i moramo se boriti i za svu našu decu u ovom gradu, gde je život najjeftiniji.

Građani su posebno iritirani činjenicom da je u prvom trenutku u javnost izašla informacija da policija traga za dvojicom mladića, od kojih je jedan sin poznatog niškog ugostitelja, ali sada njegovog imena nema ni među osumnjičenima.

- Zašto se nadležni ne oglase i ako treba izvine drugom mladiću ako nije učestvovao u ubistvu. Sumnja se da ga kriju zato što je sin bogatog i uticajnog Nišlije - rekao je jedan od profesora.

Protest za Vuka Skupu su prisustvovali i rodbina i devojka ubijenog Vuka, koji je danas sahranjen.

Okupljeni građani su najavili da će se i sutra uveče okupiti na istom mestu, a da protest u subotu bude premešten u centar grada, kod "Konja".

Podsetimo, Vuk Stojiljković (22) brutalno je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ubijen u ponedeljak uveče.

Policija je juče saopštila da je pronašla i uhapsila Dimitrija S (20), koji je osumnjičen da je Vuka 4 puta uboo nožem u vrat, stomak i grudi.

Kako je Južnim vestima danas potvrđeno u Policijskoj upravi, istraga o ubistvu još nije završena, a u vezi sa tim je saslušan i već pomenuti sin uticajnog niškog ugostitelja. Ipak, navodno je utvrđeno da on nije doveden u vezu sa ubistvom.


Fejsbuk grupa podrške

Na najpopularnijoj društvenoj mreži formirana je i grupa "Vuk Stoiljkovic 1992-2014! Trg Kralja Milana Niš - Subota - 12:00h".

Prema podacima sa te grupe za subotu u podne je planiran skup na trgu Kralja Milana, u centru Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • virgilije petronijevic

    03:51 // 14. 2. 2014.

    Neznam odakle tolika mrznja. Inkvizicija!! Prpfesori, studenti?! Kazu bilo ih dvvoje!uhapsiti i tog drugog! Iako kamere ,svedoci i policija kaze da je bio samo jedan!

  • dalibor

    00:56 // 14. 2. 2014.

    Aman ljudi svako prica gluposti jedini koje sve video dali su bili dvoje ili jedan
    njega nema nego da cekamo sta ce vlast da kaze.saucesce porodici.

  • jedan od ljudi

    19:10 // 13. 2. 2014.

    strasno je bilo sinoc gledati one anestezirane humanoide u tri kafea ispred kojih su odigravao protest, kako ravnodusno sede gotovo ljuti sto im ometamo prijatnu atmosferu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: