Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 8. 8. 2014.

| Društvo

Gradonačelnik nepropisno parkirao

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
parking.jpg
Perišić: Mislio sam da ću se zadržati desetak minuta

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić sinoć oko 22 sata parkirao je svoj privatni automobil na popločanom trotoaru u centru Niša, gde je parkiranje zabranjeno. Na to ga je, kako kaže, primorao odlazak kod zubara.

Visok i strm ivičnjak nije sprečio gradonačelnika da "tojotu" ostavi na popločanom šetalištu, i to baš na stazi za slepe i slabovide. Ovo mesto se nalazi samo nekoliko metara dalje od obeleženog parkinga u Davidovoj ulici gde se posle 21 sat radnim danima parkiranje i ne naplaćuje.

Kada je izašao iz automobila, Ulicu Milojka Lešjanina prešao je van pešačkog prelaza.

Preko puta mesta gde sam parkirao, na prvom spratu, je reklama stomatološke ordinacije gde sam sinoć bio i to je bio razlog što sam se tu parkirao. Na trotoaru nema znaka za zabranjeno parkiranje i mislio sam da ću se zadržati vrlo kratko, desetak minuta, ostao sam duže nego što sam planirao - objašnjava gradonačelnik.

Dodaje da inače ne krši saobraćajne propise.

Siguran sam, da tako parkiram po gradu, da bi jedan dobro informisani portal kao što su "Južne vesti" imao sve informacije o tome kad sam i gde parkirao - kaže Perišić.

parkiranje Gradonačelnikov privatni automobil parkiran na trotoaruOn dodaje da se ovo dogodilo po povratku iz Beograda gde je bio na sednici sa ministarkom Zoranom Mihajlović, posle čega je ostavio službeni automobil i za obavljanje privatnog posla, odnosno odlaska kod stomatologa, uzeo svoj. Tako, kaže, uvek i radi.

Prema članu 66. Zakona o bezbednosti saobraćaja, vozač "ne sme da zaustavi ili parkira vozilo na trotoaru osim ako je to dozvoljeno saobraćajnom signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1,6 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza,"

Nije redak slučaj da građani baš na ovom mestu zatiču službena vozila Gradske stambene agencije i Direkcije za javni gradski prevoz čije je sedište u obližnjoj zgradi, ali i privatne automobile vlasnika obližnih kafića i kladionica.

Redakciji Južnih vesti čitaoci skoro svakog dana šalju fotografije nepropisnog parkiranja, a često je reč o bahatom ponašanju baš onih koji bi zakon trebalo da sprovode. Tako se na pešačkim prelazima, mestima obeleženim za parkiranje automobila osoba sa invaliditetom ili na zelenim površinama zatiču i službena vozila policije ili komunalne policije.

​Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja u 2014.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Љуба Славковић

    14:49 // 11. 8. 2014.

    Наравно да нисам ни очекивао да објавите мој коментар јер се у вашој кухињици вести праве као сваднебе торте по поруџбини.
    добро млади сте можда ће те се једног дана и научити.Проблем је у послодавцу

  • Mustafa Kajgani

    08:54 // 11. 8. 2014.

    Gde je sada "pauk", proklet bio!?

  • riki lugonjić

    20:17 // 10. 8. 2014.

    Ma ćutite ljudi kad ga nije uterao u " Forum "ili u"Kalču".!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: