Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:35, 26. 11. 2014.

| Društvo

Gradonačelniku Leskovca smetaju novinari

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Goran Cvetanović
Smetaju mu novinari; Goran Cvetanović

Najavljujući da će sednice Skupštine Grada građani ubuduće moći da prate preko interneta, Goran Cvetanović je pozvao novinare da više ne ulaze u salu "da ne bi smetali".

Uvođenjem novog sistema prenosa, rekao je leskovački gradonačelnik, TV stanice će moći da prenose sednice Skupštine samo ako se priključe na taj sistem.

Prednost toga, po gradonačelnikovom mišljenju, je i što ni novinari više ne moraju da dolaze, već sednice mogu da prate od kuće.

To je dobro jer, pojasnio je Cvetanović (SNS), novinari više smetaju na sednicama nego što doprinose normalnom radu.

Novinari mogu da uđu i da prate šta se dešava, ali je bolje da budu ispred i posmatraju dešavanja sa video bima. Vi često znate da ometate rad i vučete direktore ili opoziciju za rukav dok im ja odgovaram na pitanja. Bez vas će moći bar da me slušaju - poručio je gradonačelnik novinarima.

Vredi pomenuti da niko od prisutnih novinara u tom trenutku nije reagovao na ovakvu izjavu.

Inače, u čitav sistem prenosa putem interneta gradska vlast je utrošila do sada oko 600.000 dinara novca građana, a planira se da se uloži još 100.000.

U sali je postavljeno 5 kamera za video nadzor, oprema sa priključcima za televizijski prenos, kupljeno je novo ozvučenje sa mikrofonima i postavljen "video bim" ispred skupštinske sale.


Nataša Đorđević TV Leskovac Skandalozna izjava Cvetanovića

Glavna i odgovorna urednica "Televizije Leskovac" Nataša Đorđević kaže da je šokirana ovakvim stavom gradonačelnika i pita koji je sledeći korak u “zatvaranju vrata” prvog čoveka Leskovca.

Zaista mislim da je sve rečeno sa njegove strane degutantno. Ovo znači potpuno zatvaranje vrata javnosti i klasično ometanje novinara u njihovom obaveštavanju sa lokala. Pitam se šta se to zapravo  dešava iza zatvorenih vrata - kaže Đorđevićeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    11:07 // 27. 11. 2014.

    Skupstina mora da bude otvorena za javnost.U svim demokratskim zemljama i obicni gradjani prisustvuju sednicama lokalnih parlamenata, kako bi pratili kako ih odbornici zastupaju a kamoli novinari.

    • Nemac

      14:27 // 27. 11. 2014.

      Kada nemacki Bundestag(Parlament) zaseda go
      tovo uvek je i publika prisutna,a ovaj arog
      antni ni novinare ne pripusta da svoj posao
      obave!? E,moji paprikari,i vi ovo i ovoga
      trpite?

  • Tanja

    09:57 // 27. 11. 2014.

    Baš me briga šta se radi u Leskovcu. Mi imamo naše "Lidere" koji su bahatiji o gore pomenutog.Da li smo zaboravili ko je pretio,vređao i zabranjivao novinarima JV da uđu u Jugoistok i skupštinu grada.

  • zoran

    09:55 // 27. 11. 2014.

    Smesno je davati komentare pre nego uopste i vidimo kako sistem funkcionise.Navikli smo da bezimo od novotarija kao sto smo nekada bezali i od uvodjenja kompjutera u svakodnevni zivot.

    • Dejan

      08:52 // 28. 11. 2014.

      da li je sistem testiran u "realnim uslovima"- tokom sednice? Naravno da nije. Čak bi i "prelazni period" (paralelno korišćenje sistema i prisustvo novinara) bio zanimljivo rešenje. Međutim...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: