Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 26. 8. 2015.

| Društvo

Gradonačenik Leskovca nezadovoljan raspodelom novca medijima

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
mediji-ilustracija-Kosta.JPG
Iz budžeta Leskovca za javno informisanje izdvojeno je 10 miliona dinara; Ilustracija, foto: JV

Dok prvi čovek Leskovca kaže da nije zadovoljan radom Komisije i da je njen član Milorad Doderović školski drug sa jednim od vlasnika medija koji je dobio novac po konkursu, Doderović odbacuje te tvrdnje i kaže da je nešto drugo u pitanju jer je Cvetanović čovek koji mešetari.

Za finansranje medija i javnog informisanja iz leskovačkog budžeta je izdvojeno oko 10 miliona dinara.

Gradonačelnik je nakon sprovedenog konkursa posumnjao u njegovu regularnost i istakao "blisku spregu jednog od članova komisije sa vlasnikom medija" koji je dobio 400.000 dinara.

Taj „Radio 016“ koji je dobio novac, nikada nije poslao svog novinara ni na jedan događaj. Kako su dobili sredstva - ne znam, ali čuo sam da je jedan od članova Komisije, taj Doderović, školski drug Juge koji je vlasnik radija. Šta je - tu je, kazao sam da neću da se mešam, mislim da komisija nije odradila korektno posao, ali ispoštovaću njihovu odluku - kazao je Cvetanović.

Sa druge strane, član Komisije Milorad Doderović tvrdi da je sumnja gradonačelnika neopravdana jer on, kako kaže, sa vlasnikom tog radija nije školski drug.

Čak sam 6 godina stariji od njega, a nikada nisam ponavljao. U poslednjih par godina sam se više puta viđao sa gradonačelnikom, nego sa bilo kojim novinarem u Leskovcu – navodi Doderović.

Kaže da je povod gradonačelnika za ovakvu izjavu njegov raniji, oštriji stav u odbrani novinara.

Pre par meseci sam bio prisutan zajedno sa predstavnicima OEBS-a u Leskovcu kada su se novinari iz tog grada žalili na ponašanje gradonačelnika. Jedini sam zauzeo malo oštriji stav i kazao mu da ne sme da preti mojim kolegama, da ne sme da iznosi u javnost stvari iz njihovog privatnog života i da ih time ucenjuje. Kazao sam mu da, ukoliko novinari počnu na isti način da se bave njegovim, da će morati da podnese ostavku – ističe Doderović.

Misli da mu Cvetanović to nikada nije oprostio i da je zbog toga odlučio da ga, kako kaže, napadne bez razloga.

To je čovek koji mešetari. A ja odgovorno tvrdim da je Komisija korektno odradila svoj posao – zaključuje Doderović.


Ko je koliko dobio po Konkursu

Načelnica Društvenih delatnosti Suzana Stanković Ilić istakla je da je Komisija u prvom planu imala medije koji bi se bavili isključivo Leskovcem i dešavanjima u ovom gradu.

Po ovom konkursu, TV Studio MT dobio je 1.400.000, TV Klisura 500.000 dinara, Televizija "K-1" 2.149.000 dinara, Nova Naša reč 794.000, Agencija Jugpress 760.000, Agencija Jugmedia 720.000, Televizija 4S 900.000 dinara, Televizija Leskovac 2.300.000, Radio 016 400.000 i Južne vesti 50.000 dinara.

Pored usvajanja Odluke Komisije za dodelu sredstava medijima po konkursu, Gradsko veće je usvojilo i odluke o izborima projekata organizacija i udruženja u oblasti socijalne zaštite za ovu godinu - njih 19, za šta je opredeljeno oko 9 miliona dinara.

Za konkurse u oblasti sporta je odobreno 23 miliona, a najviše je, po odluci Komisije dobio Košarkaški klub „Zdravlje“ kojem je odobreno 4.100.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ramic

    12:26 // 29. 8. 2015.

    sva komisija koja je odobrila srestva za jav,ser info.nije korektna..od svih ovi r,tv.i radio stani.nisu polovinu zasluzili..koliko ste imali reportere i javno srestva informisanja sa ovih,radija i tele.pre ispitajte prvo vas i ljudi koji su zaduzeni za to..ali oduvek je to bilo..po partiskoj osnovi i drugarstava..i svi da se ograde ..hvala..

    • djoka

      00:40 // 1. 9. 2015.

      Ti si najnepismeniji naprednjacki bot koji je ikad ostavio komentar na neku vest.Vidi se da ti je nepismeni gradonacelnik idol.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: