Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 14. 7. 2014.

| Društvo

Gradska imovina na jednom mestu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic i vasic
Pirot i Niš na istom projektu

Trenutno je nepoznanica koliko Grad Niš ima nepokretne imovine. To bi trebalo da bude rešeno uz pomoć Evropske unije, koja će finansirati projekat popisa zemljišta, stanova i lokala lokalnih samouprava.

Partenerski sporazum o zajedničkoj realizaciji potpisan je sa predsednikom Opštine Pirot Vladanom Vasićem, a njegova vrednost je oko 140.000 evra i već se realizuje.

- Reč je o “EXCHANGE 4” programu koji finansira EU. On se realizuje od aprila i njegova završetak planiran je za godinu dana. Projekat se sastoji u tome da Grad Niš i Opština Pirot upišu u katastar svu imovinu koju poseduju - rekao je Vasić.

Pored popisa, kako je pojasnio Vasić, izvršiće se i procena imovine i kako eventualno ona može da koristi Opštini ili Gradu, a implementiraće se i softver, koji će objediniti popisano.

perisic-i-vasic.jpg Vasić i Perišić čestitali jedan drugom uspešan početak projektaZa gradonačelnika Niša Zorana Perišića ovaj projekat znači puno, jer će svo zemljište i svi lokali i stanovi koji su u vlasništvu Grada biti na jednom mestu.

- Sprovođenje ovog projekta omogićiće da građani osete dobit, ali i Grad kroz upravljanje svojom imovinom. Očekujem da prvi efekat bude vidljiv već prvih 3 do 6 meseci nakon završetka projekta - rekao je Perišić.

Gradonačelnik je u protekle dve godine više puta inicirao i organizovao grupe službenika brojnih uprava kako bi popisali gradsku imovini i kako kaže, u toku je završna obrada podataka.

- Brojke koje sam ranije izgovarao uvek su tačne. Imovina koju posedujemo, broj lokala, broj stanova...kada budem dobio popis iz Uprave za imovinu, a ja mislim da će to morati da se desi narednih desetak dana, onda ćemo moći da damo podatke o zemljištu, o objektima i svemu onome što čini imovinu Grada - rekao je Perišić.

Perišić je, kao predsednik Stalne konferencije gradova i opština, problem sa nepopisanom imovinom imaju i druge opštine. Kaže da proces ide sporo, jer se prikupljaju dokumenti iz brojnih institucija i tvrdi da neće popustiti ni pod čijim pritiscima i da će štiti interes grada.

​J​užne vesti će se u narednom periodu baviti temama koje brinu građane Srbije, a tiču se eventualnog ulaska u Evropsku uniju.

Da li će moći i dalje da slobodno putuju po Evropi? Da li će imati pristup EU fondovima? Da li će proivođači morati da menjaju svoju proizvodnju da bi je uskladili sa standardima EU ? Da li će moći da i dalje da peku rakiju?

Sagovornici Južnih vesti, o ovim i sličnim temama biće proizvođači sa juga Srbije, studenti, poljoprivrednici, predstavnici institucija…

Pokušaćemo da vam kroz više različitih priča prikažemo gledišta o EU građana sa juga, kao i to šta oni misle da će nam ulazak u EU doneti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DR

    18:21 // 15. 7. 2014.

    A baska to sto su iskljucili struju svuda po Domovima i po sportskim klubovima.Gradonacelnika ne interesuje sto ce se ugasiti mnogi seoski klubovi koji imaju bolje rezultate nego neki gradski.Sramota.

  • DR

    18:19 // 15. 7. 2014.

    A kada je raja pokusala da se pobuni i da sve to servira novinarima, kabinet gradonacelnika sve zaustavio. Novinari se nisu pojavili na zakazani skup. Igrace mecka pred Gradskom kucom.

  • DR

    18:17 // 15. 7. 2014.

    Neka Grad Nis vrati imovinu koju je oteo od sela,pa onda neka popisuje sta ima. Svi Domovi kulture na seoskim podrucjima, koje su gradili mestani sela iz samodoprinosa su sada vlasnistvo Grada i RS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: