Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:13, 17. 12. 2016.

| Društvo

Gradski čelnici Niša ignorisali predlog za sastanak sa Sašom Jankovićem

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Tokom zvanične posete Nišu Zaštitnik građana se sastao sa rukovodstvom kompanije "Jura", predstavicima civilnog sektora, novinarima i građanima, ali ne i sa gradskim vlastima. Na njegov poziv niko od gradskih čelnika nije ni odgovorio.

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da se zvanično obratio gradskim vlastima Niša da u sklopu posete najvećem gradu juga Srbije povodom 10 godina postojanja institucije Zaštitnika građana, razgovara i sa čelnicima Niša, ali da nikakav odgovor nije dobio.

Ipak, to ga ne čudi, jer kaže da se i Nišlije najčešće žale na ćutanje vlasti.

Vi nešto pitate, tražite, kažete, očekujete odgovor. Imate pravo na odgovor, ali vaše gradske vlasti ćute. Ovo je jedna poseta preventivna, informativna, edukativna i svako bi trebalo da vidi korist od nje. Ako organi Grada ne vide korist od razgovora sa Zaštitnikom građana, koji može da unapredi komunikaciju između građana i svake vlasti, onda oni to ne vide. Od njih nije bilo nikakvog odgovora - kaže Janković.

Zaštitnik bi nakon posete "Juri", kako kaže, voleo bi da stvari u fabrici krenu na bolje.

Direktor i ja smo se saglasili da je samo zadovoljan i visoko motivisan radnik, efikasan radnik. Rukovodtsvo “Jure” je imalo inicijativa koje idu na ruku radnika, a bilo je i nekih stvari koje se nisu poštovale. Da ne bi od “Jure” pravili primer za sve loše u srbiji, to nije fer prema fabrici, hajmo da od moje poste tamo stvari krenu na bolje, a ne na gore - rekao je Janković.


jankovic2-JV "Ne možete građane proglašavati za izdajnike zato što vam se ne sviđa njihov politički stav"; foto: JVNapad na svakog ko se ne pokloni pred vlašću

Saša Janković je nedavno uputio otvoreno pismu predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem između ostalog piše i da je rečnik premijera “znak totalitarnosti i da je raspirivanje mržnje i netrpeljivosti”.

Kaže da je morao da mu se obrati na taj način zbog svih građana koji su zbog drugačijeg i kritičkog mišljenja označeni kao izdajnici države, strani plaćenici i slično.

Reći nekom u Srbiji da radi protiv naroda, da radi protiv Države, da je strani agent, da je strani plaćenik, a to se dešava… Ponavljam, da se desilo samo meni, onda bi to bilo lične prirode, ali to se dešava novinarima, umetnicima, ljudima koji pišu blogove, koji su aktivni na društvenim mrežama. To se dešava svakom ko nije spreman da se pokloni pred vlašću, a to nije dobro - kaže Janković.

Dužnost Zaštitnika građana je, kaže Janković, da se usprotivi tome ali ne pojedinačno predsedniku Vlade, već toj pojavi kao principu.

Ne možete građane proglašavati za izdajnike zato što vam se ne sviđa njihov politički stav, zato što vam se ne sviđa bilo koje njihovo opredeljenje. To jednostavno nije dozvoljeno - kaže Janković.


Bez odgovora o predsedničkoj kandidaturi

jankovic Janković razgovarao i sa građanima: foto: JV

Iako je sve aktuelnija priča da će Saša Janković biti kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji, on u emisiji “15 minuta” o tome nije hteo da govori, a javnim ličnostima od kojih mu je stihgao apel da se kandiduje se još jednom "zahvalio na podršci".

Ja sam u vašoj emsiji, a i u Nišu kao Zaštitnik građana. Samo o mom poslu želim da pričam i o pitanju koje ste mi postavili sam dovoljno puta govorio u javnosti da ne bih da ponavljam - rekao je Janković.

Zašto se njegovi izveštaji ne razmatraju na sednicama Skupštine Srbije, kolika mu je plata i ko o njoj odlučuje, i šta za demokratsko društvo znače nezavisne institucije možete pogledati u intervuu "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    16:33 // 17. 12. 2016.

    Trenutno živim u Nemačkoj a do najbližeg glasačkog mesta ima oko 200 km. Ako se ovaj čovek kandiduje za Predsednika, sa zadovoljstvom ću otići sa porodicom da mu poklonimo svoje poverenje! Ova vlast je jednostavno loša i mora da ode! Pozdrav!

  • István Sóti

    13:18 // 17. 12. 2016.

    Jedini buduci kandidat za predsenika zbog koga moze i vredi i treba izaci na glasanje je g. Sasa Jankovic. Ako On ne bude kandidovao onda izbori su nepotrebni i velika steta za takve izbore trositi pare, i jasan znak da popada Srbija nazalost i citav teren postace napustena propala teritorija.

  • sozontije

    12:05 // 17. 12. 2016.

    Nisu smeli poltroni,jer sta ako cuje vodja? Ode funkcija.Osim straha pokazase i NEVASPITANJE,svojstveno naprednjacima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: