Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 23. 10. 2014.

| Društvo

Havarije ohladile radijatore Nišlija

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplovod.jpg
Pukla cev, grejanja nema, ilustracija, arhivska fotografija

Noćas su “iz sistema ispale” toplane “Jug” i “Majakovski” tako da je veći deo Niša bio bez grejanja. U Toplani kažu da je većina problema sanirano i da je trenutno samo jedan deo grada bez grejanja.

Toplana “Majakovski” koja greje Duvanište i deo Bulevara Nemanjića nije radila noćas tako da su Nišlije iz ovog dela grada morale da nađu drugi način da ugreju hladne sobe.

Da stvar bude gora, došlo je do havarije ispred Televizije “Zona Plus” u Ulici Branka Radičevića, tako da je jutros van sistema bila i toplana “Jug” koja se nalazi nedaleko od mesta gde je došlo do curenja.

Ipak, portparol niške Toplane Milena Pavlović tvrdi da je problem u Duvaništu rešen i da su trenutno bez grejanja samo korisnici u jednom delu oko Starog groblja.

“Majakovski” je puštena jutros i tamo bi trebalo da je grejanje već stiglo. Locirali smo havariju na toplani “Jug” i jedan deo je već saniran tako da je određenom broju korisnika pušteno grejanje i radijatori bi trebalo da im uskoro budu topli. Intenzivno radimo na otklanjanju tog kvara i očekujemo da što pre profunkcioniše ceo sistem - kaže Pavlović.

toplana jug Ispala "iz sistema" toplana "Jug" koja pokriva Palilulu i centar gradaMeđutim, redakciji se od ranog jutra javljaju Nišlije iz svih delova grada i prijavljuju da nema grejanja. Hladni radijatori su bili u Zetskoj, Vardarskoj, na Obilićevom vencu, u Dušanovoj, na Vizantijskom i Bulevaru Nemanjića, u ulicama Jovana Ristića, Učitelj Tasinoj, Ratka Vukićevića, Rajićevoj, Gavrila Principa, Vojvode Tankosića, Koste Stamenkovića, Pariske komune, na Keju kola srpskih sestara i mnogim drugim.

Grejanja, kako javljaju građani, nema ni u vrtiću “Neven”, ni u Osnovnoj školi “Ratko Vukićević”, a hladno je i u hali Čair.

Pavlovićeva objašnjava da dodatni problem, pored neplaniranih havarija, predstavljaju i “sporadični problemi” sa zgradama.

Recimo u zgradama gde pumpe nisu upalile. Ili im je bila isključena struja, pa je sada puštena i neophodno je da ih obiđu i električari. Takođe i problemi sa zgradama kojima su prazne instalacije - priča Pavlovićeva.

Ona kaže da je neophodno da sporadične probleme prijave sami stanari, ali je važno da kada zovu kol-centar na broj 018/4239188, budu brzi jer je centrala preopterećena.

Neka jave što kraće, tačnu adresu i tačan broj stana, kao i problem i da to traje što kraće, jer nam je kol-centar preopterećen - kaže Pavlovićeva.

Iz Toplane mole sve građane koji primete bilo kakvo curenje na ulici, šahti, podstanici, podrumu da pozovu Toplanu i to prijave kako bi što pre moglo da bude sanirano.

Nišlije koje godinama koriste usluge Toplane kažu da je svake godine na početku slična situacija, ali da se nikada do sada nije desilo da prvog hladnog dana skoro ceo grad bude bez grejanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Detlic

    15:22 // 23. 10. 2014.

    Da je Maksimovic ostao u zatvoru, svega ovoga ne bi bilo...

  • jovana jovanovic

    15:05 // 23. 10. 2014.

    Ni u Somborskoj ulici nema grejanja,sramota,znaju da naplate debelo.

  • Milan

    14:40 // 23. 10. 2014.

    Ni u Episkopskoj nema grejanja. Lopovi i prevaranti, pocevsi od direktora Toplane!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: