Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:05, 18. 12. 2015.

| Društvo

Hiljade gostiju iz Bugarske čekaće 2016. u Nišu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti, N1
490x370-vatromet
Jeftino, dobra atmosfera a i može da se puši, kažu bugarski susedi; foto: Dejan Bošković

Iz Bugarske će i ove, kao i prethodnih godina, na doček i reprizu Nove godine u Niš doći hiljade gostiju. U nekim niškim restoranima oko dve trećine mesta već je rezervisano za istočne susede, koji su zauzeli i gotovo sve sobe u niškim hotelima.

Da je Niš među Bugarima popularna destinacija za novogodišnje praznike već nekoliko godina, potvrđuju i oni sami.

Kao najčešće razloge navode da im se dopadaju muzika i hrana, ali kao bitan razlog navode i to što je u Srbiji i dalje dozvoljeno pušenje u restoranima, dok u Bugarskoj, kao članici EU, nije.

To je veliki plus što ovde može da se puši. Komplet sve - cigare, muzika, piće, pozitivni ljudi, zato dolazimo ovde. A i veselo je i blizu - komentarisali su za N1 neki od njih koji su u Nišu dočekali 2015. godinu.

I ove godine, kako kažu u niškim hotelima, odavno su bukirane sve sobe. U mnogima više nema slobodnih mesta, a gotovo sve smeštajne kapacitete popunili su upravo Bugari.

Pretpostavljamo da dolaze ovde zbog opuštene atmosfere i dobre zabave. Bar je to ono što nama, kada dođu ovde, navode kao svoj glavni utisak - kažu u jednom od najvećih hotela.

n1 Dozvoljeno pušenje u Srbiji mami Bugare; foto: N1I mnoge kafane i restorani, koji su već skoro svuda rezervisani, očekuju dosta bugarskih državljana. U jednom od najvećih, kažu da će im iz Bugarske doći čak dve trećine gostiju koji su rezervisali doček i reprizu.

Ipak, ima i par kafana u Nišu koje primaju samo rezervacije iz Srbije, jer, kažu, “ne žele da rade s Bugarima”, a razlog nisu želeli da navedu.


TON: Nije "pušački turizam" razlog, već je takav trend

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić kaže da nije neobično što Bugari dolaze za vikend ili novogodišnje praznike u Srbiju, a naročito u Niš.  

Pre svega, jeftino je, jer se cene dočeka kreću od 4.500 do 6.500 dinara. Ni smeštaj nije skup, a Bugari osim toga vole našu hranu, posebno roštilj, kao i našu muziku. Takođe, u Srbiji je i dalje dozvoljeno pušenje u restoranima, ali mislim da nije to glavni razlog. Pušenje je dozvoljeno i u Turskoj, pa opet radije dolaze kod nas - kaže on.

Parlić dodaje da je decembra prošle godine od 4.800 turista čak 2.500 bilo iz Bugarske i da su oni tada rezervisali oko 8.500 noćenja

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bosko Jovanovic

    17:21 // 21. 12. 2015.

    Evo posto su svi hoteli i hosteli zauzeti u mom hostelu ima mesta do mile volje.Moze da se rezervise,10 evra po gostu. pozdrav juznim vestima

  • Deki Jotev

    00:28 // 20. 12. 2015.

    E moja Silovana la strega,iz koga li si ti sela došla? Niš je oduvek bio domaćinski grad u kojem se svi osećaju dobrodošli. A ti slobodno zatarabi svoju portu i gledaj 'Farmu'

  • Silvana la strega

    18:48 // 18. 12. 2015.

    Ne trebaju nam ti papci nista,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: