Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 6. 12. 2016.

| Društvo

Hor “Branko” pevao pored Isusovog groba

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Niški hor
Niški hor "Branko" održao dva celovečernja koncerta; foto: B. Ilić

Niška crkvena pevačka družina “Branko” bila je na hodočasničkom putovanju po Svetoj zemlji, Izraelu, na kome je održala dva celovečernja koncerta. Pored toga, imali su čast da pevaju na ponoćnoj liturgiji u Crkvi Vaskrsenja Hristovog nedaleko od Isusovog groba.

Prvi celovečernji koncert održali su u Nazaretu, u Crkvi Blagovesti, koja je podignuta na mestu javljanja Svetog Arhangela Gavrila i radosne vesti o besemenom začeću Presvete Bogorodice, čime im je, kažu, ukazana čast jer su drugi hor u istoriji koji je pevao na ovom mestu Održali dva celovečernja koncerta; foto: B. Ilić Održali dva celovečernja koncerta; foto: B. Ilić

Koncert je održan uz organizacionu podršku Saveta pravoslavnih hrišćana Nazareta i Udruženja kompozitora Izraela. Po završetku ovog koncerta uručene su diplome Niške crkvene pevačke družine ''Branko'' organizatoru i gospodji Šoš Lagil, dirigentu hora ''Sirenot'', uz čije izuzetno zalaganje je ovaj koncert i realizovan – dodaju iz hora “Branko”.

Uspešan koncert imali su i u centru Notr Dam u Jerusalimu, koji je izveden pred punom salom i u prisustvu samog Patrijarha jerusalimskog gospodina Teofila, kao i ambasadora Republike Srbije u Izraelu, gospodina Milutina Stanojevića.

Gramate overene potpisom Patrijarha, svedočanstvo su ovog pokloničkog putovanja i truda da se obiđu sva sveta mesta. Nakon putovanja u Svetu zemlju, svako će od poklonika sa ponosom moći da pred svojim imenom nosi časni naziv "hadži" – kažu iz hora “Branko”.

Nišlije su na putovanje praćeni blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja i episkopa raško – prizrenskog, administratora Eparhije niške, gospodina Teodosija. Obilazili Sveta mesta; foto: B. Ilić Obilazili Sveta mesta; foto: B. Ilić

Hor ''Branko'' je pohodio Svetu zemlju prvi put u oktobru 2011. godine. Ovaj boravak u Izraelu, kažu, ostaće upamćen po obilasku najvećih hrišćanskih svetinja u Jerusalimu, Vitelejemu, Nazaretu, Galilejskom jezeru, Jerihonu, Judejskoj pustinji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    20:46 // 6. 12. 2016.

    Ko je vaskrso na kraju- Isus ili hor??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: