Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 3. 8. 2016.

| Društvo

Humana Nišlijka dobija sklonište u Obrenovićevoj

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Maina Adamović
Sakuplja novac i po kiši u kabanici Foto: JV

Arhitekta Ivan Redi pokrenuo je inicijativu da humanoj pesnikinji Marini Adamović, koja godinama u Obrenovićevoj ulici i na minusu i po vrućini prikuplja pomoć za druge, napravi sklonište.

Ideja je da studenti arhitekture projektuju mobilni objekat koji bi je zaštitio od kiše, snega, vreline i drugih nepogoda jer ne postoji dozvolu za postavljanje fiksnog objekta u centru, objašnjava poznati niški arhitekta. Ivan Redi Poznati arhitekta prikupiće donacije za izgradnju skloništa

Marinino sklonište bila bi "kućica" za jednu osobu koji bi se lako pokretala i otvarala. Redi bi, takođe, prikupio novac od donatora da se ovakvo sklonište napravi i svu potrebnu dokumentaciju za njegovo korišćenje.

Sa studentima ćemo početkom semestra da pronađemo rešenje za mobilni objekat koji bi bio Marinino sklonište. Mladi će kroz ovaj projekat da iskažu svoju kreativnost, a ideja bi mogla da koristi svima. Smatram da je moja ljudska dužnost da pomognem ženi koja je svoju pomoć dala mnogima – kaže Ivan Redi.

Marina Adamović je juna prošle godine tražila od Opštine Medijana da joj dozvoli postavljanje skloništa u Obrenovićevoj jer građani imaju poverenje u nju zahvaljujući čemu uspeva da prikupi novac za lečenje i druge humanitarne svrhe.

Mnogo puta zbog toga što je previše vruće ili hladno ne mogu da ostanem i prikupljam priloge. Ljudi me već poznaju i veruju mi, pa im je lakše da daju meni novac nego da idu do banke i uplaćuju iznos od nekoliko desetina ili stotina dinara – kaže Marina Adamović.

Ipak, iz Opštine su joj odgovorili da nema mogućnosti za postavljanje takvog objekta u Obrenovićevoj ulici.

Manji montažni objekti (kiosci) se postavljaju na osnovu Plana razmeštaja koji radi Zavod za urbanizam i na njega saglasnost daje Veće i Skupština Grada Niša. Novim planom razmeštaja (stupio na snagu 18.6.2015. godine) nije predviđeno postavljanje kioska na navedenoj lokaciji – odgovorili su iz Medijane.

Marina Adamović je, uprkos tome što nije imala sklonište, nastavila da prikuplja dobrovoljne priloge. Ipak, ona je na svojoj Fejsbuk stranici apelovala za pomoć.

Šta da radim (pitam gradsku upravu)? Da li da se obratim g. Vučiću pitanjem - mogu li dobiti ograđeni prostor u...

Posted by Marina Marina on Wednesday, July 20, 2016

Marina može da očekuje mobilno sklonište najkasnije do kraja godine, dodaje Redi. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danka

    13:22 // 3. 8. 2016.

    Sve pohvale za dobre ljude

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: