Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 15. 3. 2015.

| Društvo

"Hvala ti što postojiš" u Leskovcu umesto "dobar dan"

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
NEAM-ZA-LEB.jpg
Natpis na majcama i kako to vide Leskovčani; foto: facebook.com/KoeImaPoGrad

Čuvena rečenica "Hvala ti postojiš“ ispisana na majicama koje su aktivisti SNS-a nosili na rođendanu gradonačelnika Gorana Cvetanovića, postala je toliki hit među Leskovčanima da je izrečena čak i u Narodnom pozorištu u ovom gradu, što je izazvalo petominotnu ovaciju publike.

Ogorčeni Leskovčani se već par dana međusobno pozdravljaju rečenicom "Hvala ti što postojiš", umesto uobičajenih pozdrava, a čuvena zahvalnica je izgovorena i na daskama koje život znače. 2 Predstava "Ranjeni orao"; foto: npl.org.rs

Publika se u petak “valjala” od smeha kada je tokom predstave “Ranjeni orao” u leskovačkom pozorištu glumac Predrag Smiljković, koji tumači lik Gojka Marića, rekao Anđeliki (lik iz predstave) rečenicu “Hvala ti što postojiš!“ - kaže za Južne vesti jedan od gledalaca ove popularne prestave koja je samo pre par dana doživela premijeru u ovom pozorištu.

Na isti način završen je i jučerašnji dnevnik na lokalnoj televiziji kada se spiker zahvalio gledaocima uz rečenicu "Hvala vam što postojite!“.

Novinar Južnih vesti bio je i na svirci u jednom od najpopularniih kafića u ovom gradu gde su se gosti međusobno pozdravljali istom rečenicom “Hvala ti što postojiš!”. Čak je i pevač na bini u jednom trenutku zahvalio gostima što postoje, pa je ponovo došlo do ovacije među prisutnima.

Smeh je lek, ma koji da je povod - tvrde Leskovčani među kojima ne jenjava gorak utisak o bahatoj proslavi rođendana njihovog gradonačelnika.

Situacija je slična i na društvenim mrežama. Nakon oštrih kritika upućenih gradonačelniku, Leskovčani mu ironično zahvaljuju što postoji, uz komentare da je "grad doveo do ruba propasti“. 3 Fotografija koju dele korisnici društvenih mreža

Ipak, šali tu nije kraj jer društvenim mrežama kruže i vešto izmontirane fotografije sa istom tematikom, a na jednoj od njih je Cvetanović u društvu Majkla Džeksona koji mu se zahvaljuje što postoji, sa rođendanskom tortom u ruci.

Ipak, nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) proslavio svoj 50. rođendan u stilu holivudske zvezde sa oko 400 zvanica i to uz policijsko obezbeđenje, opozicija je već sutradan zatražila smenu prvog čoveka Leskovca.

4 Klikni za uvećanje; Foto: facebook.com/KoeImaPoGradDemokratska stranka, Dveri i Nova stranka pozvali Cvetanovića da odmah podnese ostavku kako bi "spasio Leskovčane dalje bruke, stida i propadanja kome se ne nazire kraj".

Gradonačelnik nije komentarisao sve natpise u medijima ovih dana koji su oštro kritikovali ovu proslavu, uz konstataciju da njegovoj bahatosti nema kraja, a kako nezvanično saznajemo, Cvetanović, koji je poznat i kao putujući gradonačelnik, u subotu je otputovao u Francusku na nekoliko dana. Još uvek se ne zna razlog njegove posete ovoj evropskoj zemlji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ANAVEI

    12:22 // 17. 3. 2015.

    Zašto se toliko bavite tuđim životima ,verovatno zato što ste sujetni i iskompleksirani?!Podrška gospodinu Cvetanoviću,svako ima pravo da proslavi svoj rođendan onako kako želi, pa i svi vi ostali!

    • Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

      16:19 // 18. 3. 2015.

      Ал' с његове паре а не с' туђе!

  • azilant

    16:58 // 16. 3. 2015.

    beskrajna sramota!

  • andjelko

    10:05 // 16. 3. 2015.

    Isto vazi i za nishkog tatka.Nema investicija, besposlenih na desetine hiljada, kriminal sa javnim nabavkama, grad prljaviji no ikad, po ulicama krateri, razrovano sve zivo, glad i jad...a onda aplauz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: