Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 27. 4. 2016.

| Društvo

I hologramski prikazi na sajmu u Visokoj tehničkoj školi

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
sajam-2
Zanimljivi studentski projekti na Sajmu: foto: Igor Đurović

Hologramski prikazi, aplikacije za mobilne telefone i pametne televizore koje su izradili sami studenti i simulacije telekomunikacionih linkova neki su od 24 projekta izloženih u Visokoj tehničkoj školi u Nišu na sajmu organizovanom povodom 40 godina njenog rada.

sajam-1 Zanimljivosti za građane, ali i buduće studente; foto: Goran MilosavljevićPredstavljeni projekti su rezultat stručne prakse ili su nastali kao završni i specijalistički radovi, dok su neki od njih napravljeni za potrebe privrede. 

Posebno treba istaći transfer tehnologija, gde su senzori i merna oprema implementirani na vozilo koje meri emisije zagađenja, a njime se upravlja pomoću android aplikacije - kaže Miloš Ristić, koordinator ove aktivnosti.

U školi su predstavljena i maketa savremenog načina stanovanja, proizvodi izrađeni pomoću 3D štampača, kao i projekti u okviru zaštite životne sredine.

Ovde su i brojni eksponati i posteri koji ilustruju detaljnu projektnu dokumentaciju projekata. Verujemo da je ovo zanimljivo posetiocima, a pre svega budućim studentima – kaže Ristić.

Sajam-5 Predstavljene i aplikacije koje su studenti sami izrađivali; foto: Igor ĐurovićNa proslavi ovog jubileja, najboljim studentima na studijskim programima uručene su diplome i nagrade.

Visoka tehnička škola strukovnih studija obrazuje stručnjake za rad u oblastima mašinstva, industrije, građevine, saobraćaja, elektronike, informacionih tehnologija i zaštite životne sredine.

Godišnje se tamo upiše više od 350 studenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: