Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 21. 12. 2015.

| Društvo

I na jugu večeras protest za smenu Gašića

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
NovinariNeKlece

Zbog toga što ni 2 nedelje nakon njegovog prostačkog komentara upućenog novinarki B92 premijer Aleksandar Vučić nije predložio smenu ministra Bratislava Gašića, za večeras od 19 sati širom Srbije najavljeni su protesti zaposlenih u medijima.

Osim u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Boru, Kikindi i Žitištu, protest će biti održan i u većim gradovima juga Srbije - u Nišu, Leskovcu i Vranju.

Formalnog organizatora skupova nema, a inicijatori, koji uglavnom poruke razmenjuju preko društvenih mreža korišćenjem haš-tagova #NovinariNeKlece i #NovinarkeNeKlece, večerašnji skup su proširili i porukom "Predsedniče Vlade, održite obećanje".

Novinari podsećaju da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, zbog prostačkog komentara upućenog novinarki Zlatiji Labović dan ranije, još 7. decembra javno obećao da "Bratislav Gašić više neće biti ministar odbrane".

Od tog obećanja prošlo je 14 dana, a premijer nije Skupštini Srbije uputio zahtev za razrešenje ministra odbrane, što bi trebalo da bude prvi korak u postupku Gašićeve smene - navode organizatori.

Ali ne samo da Vučić nije predložio Gašićevu smenu, već je i javno relativizovao njegovu odgovornost, najavljujući na Skupštini SNS da će Gašić "imati budućnost u stranci".

Vučićev nastup na partijskom skupu, koji su pored nacionalnih uživo prenosile i brojne lokalne i regionalne TV stanice u Srbiji, kritikovala je i Asocijacija onlajn medija (AOM).

Nedopustivo da se odgovornost Gašića svede samo na smenu sa ministarske pozicije, a da on i dalje bude čovek koji će imati ogroman uticaj na političke i društvene procese - saopštio je AOM.

Očekuje se da večerašnjem skupu pored novinara prisustvuju i predstavnici civilnog sektora.

Podsetimo, nakon što je novinarka B92 Zlatija Labović čučnula kako ne bi smetala kamerama dok snimaju njegovu izjavu, ministar odbrane Bratislav Gašiće je prokomentarisao kako "voli novinarke koje lako kleknu".

Dan kasnije, 7. decembra, premijer Vučić se izvinio "novinarki Zlatiji Labović i svim ženama u Srbiji" i rekao da "Bratislav Gašić ne može da ostane ministar".

Detaljnije informacije o protestu mogu se videti na Fejsbuk strani "Novinari ne kleče", a na Tviteru uz haš-tag #NovinariNeKleče

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    19:41 // 21. 12. 2015.

    Neko, u "slučaju Gašić", u samom vrhu SNS-a, silno OPONIRA Premijeru. "Kafedžija" mora da ide, a sa njim i mentori njegovi.

  • shaft

    18:13 // 21. 12. 2015.

    Sumnjicav sam da u Nisu ovo moze da uspe!Grad koji je bio luconosa demokratije,sada je ophrvan mrakom,bez solidarnosti.Nazalost,surova realnost!

  • cobi

    16:36 // 21. 12. 2015.

    Ako taj predlog nije na dnevnom redu vanredne sednice Skupštine Srbije pre Nove godine,onda od tog nema ništa,sledeća je tek u martu 2016.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: