Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 12. 4. 2012.

| Društvo

I niški lekari u štrajku posle Uskrsa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370_klinicki-centar-nis
KC Niš

Lekari niškog Kliničkog centra, članovi čak tri reprezentativna sindikata, krenuće u štrajk nakon Uskrsa zajedno sa svojim kolegama iz ostalih Kliničkih centara.

Glavni razlog za štrajk je Vladina uredba kojom je koeficijent za zarade zaposlenima u zdravstvu korigovan sa 0,8 na 0,9. Takvom uredbom plata radnika smanjiće se za čitavih deset odsto, ističu sindikalci.

- Započećemo štrajk. Proces rada će biti smanjen na minimum, primaćemo samo hitne pacijente. Ostali neće biti primljeni dok nam se ne ispune uslovi - kaže dr Vladan Stanković, predstavnik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije KC Niš.

Sindikalci upozoravaju i na nedostatak opreme i materijala za lečenje pacijenata.

- Počinju da fale osnovna sredstva za lečenje pacijenata. Aparati se ne servisiraju, tenderi kasne i to može da bude veoma ozbiljno - zaključio je dr Stanković.

Štrajkači takodje zahtevaju i isplate naknada za prevoz radnika u celosti, isplatu viška prekovremenih sati svim zaposlenima u KC Niš, kao i isplatu zagarantovanih minimalnih zarada. Na sve to v.d. direktora KC Niš dr Boris Kamenov kaže da nema para.

- Ranije smo imali sredstva koja sada više nemamo. Država nam je naložila da platimo, ali mi ne znamo kako i to može da preraste u veliki problem. - rekao je dr Kamenov.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    16:44 // 12. 4. 2012.

    aha...a sta ce biti sa jubilarnim nagradama zdravstvenih radnika za 2011tu godinu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: