Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 23. 4. 2014.

| Društvo

Ilić: Ko se igra sa autoritetom Skupštine?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mile ilic
Ilić spreman da traži odgovornost načelnika Uprave za finansije, arhivska fotografija

Predsednik niške Skupštine Mile Ilić oštro je kritikovao rad načelnika Uprave za finansije Miljana Stevanovića i njegovo, kako je rekao, nepoštovanje skupštinskih odluka.

Polemiku je izazvala činjenica da ni nakon 6 meseci Radovanu Belom Markoviću nije isplaćen novčani deo nagrade “Ramonda Serbika”.

Na ovo se nadovezao predsednik Skupštine, koji je rekao da prošle godine niškom Univerzitetu nije uplaćen ni dinar iz gradskog budžeta iako je skupštinskom odlukom predviđeno čak 10 miliona dinara.

- Ako je Skupština Grada još prošle godine donela odluku o podršci Univerzitetu, ako je u budžet grada ušla obaveza grada da to učinimo, ko se to igra sa autoritetiom ove Skupštine da ne poštuje njene odluke - rekao je Ilić.

Ilić je tokom sednice naglasio i da odborničke naknade kasne tri meseca i pozvao načelnika Uprave za finansije da počne da poštuje skupštinske odluke.

- Uvek ću prozivati javno svakoga ko ruši autoritet Skupštine, bez obzira ko ga je postavio i iz koje političke stranke dolazi. Uvek ću ovako nastupati i ne moram više biti predsednik Skupštine Grada - rekao je Ilić.

Podsetimo, problema u radu Uprave za finansije bilo je i prilikom isplate honorara niškim izvođačima koji su nastupili prethodne godine na “Nisomniji”, kao i prilikom prebacivanja novca niškim školama.

Odbornici niške Skupštine danas diskutuju o izveštajima o radu niških javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i pojedinih ustanova kulture i ustanova primarne zdravstvene zaštite.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aleksandar.m.nis

    12:02 // 24. 4. 2014.

    More... "Bando crvena" - to treba da se vrati u upotrebu, i za ove pre, i za one posle 5.oktobra... To sto nije bilo 6.oktobra nam se sada obija o glavu. A sad pamet u glavu!

  • Перица Мали

    23:57 // 23. 4. 2014.

    Дотични госн Миљан неможе да се крије иза флоскуле,,нема пара,,рачуни блокирани,дугови на све стране,повериоци лупају на врата.Па чиме се он бави нека јавно каже ко му диригује приоритете,или нека оде

  • Mile

    20:45 // 23. 4. 2014.

    Mile svi kradu na sve strane pukla Srbija ko bas.... drugare....Nista nije demokraciki sve je dikatura...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: