Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 31. 10. 2016.

| Društvo

In memoriam: Miša Ristović

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
ristović
Počivaj u miru kolega; foto: FB strana Miša Ristović

Danas oko 10:30 u svom domu, u 54. godini preminuo je Miša Ristović, dugogodišnji dopisnik i novinar “Večernjih novosti” iz Niša.

Miša Ristović je rođen 1962. godine u Nišu. Novinarstvom se bavio više od 20 godina. Karijeru započeo kao dopisnik iz Kruševca, a od 1989. godine je radio kao novinar u “Večernjim novostima”.

Bio je stalni dopisnik “Srpskog glasa” iz Melburna, kao i dopisnik ”BBC radija” na srpskom jeziku za vreme petooktobarskih promena u Srbiji.

2003. je dobio Nagradu za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”. Oktobra 2006. godine episkop niški Irinej dodelio mu je, kao predstavniku kompanije “Novosti”, orden Svetog Romana prvog stepena.

Koautor je knjige “Suze Kosmeta - reporteri Novosti svedoče”. Novembra 2006. godine objavio je knjigu “Rođeni da nestanu - trgovina bebama u Srbiji”.

Iza sebe je ostavio sinove Mićka i Stefana i suprugu Lidiju.

Komemoracija je zakazana za utorak 1. novembar u 10 sati u zgradi Gradske uprave u Nikole Pašića, dok je sahrana u 13 sati na groblju u Donjem Komrenu. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miodrag velickovic

    06:42 // 1. 11. 2016.

    Laka mu crna zemlja i iskreno saucesce porodici Ristovic od mnogobrojne familije Velickovic iz Melbourne , Miso bilo je uzivanje citati tvoje clanke kao dopisnika Srpskog glasa. Pocivaj u miru a Bini , Milosu i tvojim ukucanima saucesce.

  • Ljiljana Liki Milovanovic

    18:24 // 31. 10. 2016.

    Jedini novinar koji je imao hrabrosti da ustane i piše o Bebi Mafiji.. Njegova porodica je izgubila velikog čoveka, muza,oca koji je znao kako i koliko boli kad izgubiš dete. Srpske majke su izgubile borca protiv korupcije, lazi i manipulacije pravde i zakona kad su u pitanju otete bebe po porodilistima. Večna mu slava, Amin.

  • jelena

    16:21 // 31. 10. 2016.

    Hvala ti na svemu. Pomogao si nam onda kad niko drugi nije ni smeo, ni hteo. Pocivaj u miru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: