Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 22. 2. 2013.

| Društvo

Inspekcija uklanja ruglo iz centra grada

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
stubovi-led-ekran.jpg

Komunalna inspekcija naložila je da se uklone betonski stubovi, zaostali kada je premeštena svetleća reklama koja je zaklanjala spomenik vojvodi Petru Bojoviću u parku na Keju u Nišu.

Nakon što su Južne vesti juče zatražile komentar opštinske uprave u Medijani, inspektori su danas tokom prepodneva na sporne stubove zalepili Rešenja kojim je firmi "Silver vision", koja ih je i napravila, ostavljen rok od 3 dana da ih uklone.

- Time što smo Rešenje postavili ovde zakonski se smatra da je vlasnik stubova obavešten da ih ukloni. Ako to ne uradi u roku od 3 dana Inspekcija će angažovati nekog da to uradi, a troškovi uklanjanja biće ispostavljeni firmi „Silvervision“ koja je postavila reklamu - kažu u Komunalnoj inspekciji Opštine Medijana.

arhiva LED kej Nišava Arhivska fotografijaPodsetimo, reč je o betonskim stubovima koji su jula prošle godine poslužili kao postolje za postavljanje velikog svetlećeg ekrana koji prikazuje reklame.

S obzirom na to da je konstrukcija bila postavljena ispred samog spomenika heroju i oslobodiocu Niša, nakon serije tekstova Južnih vesti iz Opštine Medijana, ekran je pomeren nekoliko metara ka Nišavi. Ali, stari stubovi i dan danas nisu uklonjeni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Хроничар свакодневнице

    15:23 // 23. 2. 2013.

    ...а дуж тог истог кеја "минско поље" од измета кућних љубимаца... То изгледа није ругло или није у надлежности комуналне полиције.

  • petar stojic

    22:57 // 22. 2. 2013.

    Ne znam, ali ja sam spokojan sto se tice daljeg uredjenja grada. Otkad je onaj pametni Videnovic poceo da se stalno oglasava vidi se pomak u resavanju svih problema te prirode.
    Da je srece pa da Videnovic postane gradonacelnik Nisa, a kasnije i premijer ove napacene Srbije. Videnovic i samo Videnovic moze ovu drzave da uvede u EU.Samo sa njim moze da se poboljsa
    standard gradjana, a samimi tim i svest o odrzavanji cistoce naseg grada.

  • ОД МЕНЕ ПОЧИЊЕ ИСТОРИЈА

    21:40 // 22. 2. 2013.

    Колико је било времена потребно инспекцији да уклони ове "жардињере"? Цео кабинет Градоначелника (и прошлог и садашњег, и претходних) гледа и пролази туда. И тек сада! Ругло је и пијаца и аутобуска станица око највећег споменика под заштитом државе. Ругло је и то што смо Саборну цркву (катедрални градски храм)урбанистичким решењима и грађевинским дозволама затворили изградњом вишеспратница са свих страна. Ругло је што и "Калча" нема паркинг или гаражу, а о употребној дозволи да не причамо. Што хотел "Амбасадор" нема паркинг или гаражу, а о употребној дозволи да не говоримо итд, итд. и Хотел "Ниш" нема свој паркинг или гаражу, а тренутним реновирањем дограују се још два спрата. Пуно неукуса, ругла, глупосто у овом граду... ДОКЛЕ?

    • cak

      23:31 // 22. 2. 2013.

      Ovo za crkvu, kalcu i Ambasador si u pravu 100%, ali hotel Nis se ne nadogradjuje. Provereno! ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: