Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 19. 5. 2015.

| Društvo

Inspektori kontrolišu radnje i pre zvaničnog otvaranja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nisavski
Inspektori Nišavskog okruga kreću u kontrolu i pre otvaranja; Foto: NTV

Bilo koju delatnost da obavljaju, privatnici u Nišu će ubuduće, pre otvaranja svojih lokala, morati da sačekaju da inspektori provere da li su ispoštovali sve uslove, pa tek onda da počnu da rade.

Do sada inspektori, kako kaže načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković, nisu kontrolisali privatnike pre otvaranja lokala i započinjanja delatnosti, već su u kontrole išli nakon prijava građana.

Posle sastanka inspektora Nišavskog okruga sa predstavnicima Grada Niša, pokrenuta je inicijativa za rigorozniju kontrolu preduzetnika.

Za svaku novootvorenu radnju uradiće se kontrola da li je vlasnik ispunio sve propisane uslove. To do sada nije bio slučaj - kaže Cvetković.

Da se mnogi propisi nisu poštovali, a da su pojedini objekti i pored toga funkcionisali i dobijali dozvole za rad potvrđuju i primeri koji Nišlije svakodnevno uočavaju i, kaže Cevtković, prijavljuju inspektorima.

Imate ćevabdžinicu u zgradi gde je dimnjak ispod prozora stanara kojima dim ulazi u stan. Ili situaciju gde ugostitelj dole prži ribu, a gore stanari suše pelene. Tako nešto više neće moći da radi - rekao je Cvetković.

Načelnik okruga dodaje da su inspektori svesni teške ekonomske situacije u kojoj žive Nišlije, ali kaže da inspekcije moraju da rade svoj posao kako bi se zaustavio nemar.

Kako kaže Cvetković, treba poštovati zakone i uredbe, kako životi građana ne bi bili ugroženi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    11:19 // 20. 5. 2015.

    Није тачно, прописи нису мењани,услови се утврђују накнадно, по отварању радње, осим за мањи број изузетака.Ниш нема посебне законе.

  • zahav

    06:38 // 20. 5. 2015.

    Takav zakon je postojao pre iks godina, i bio je odlicno pokrice za mito, korupciju i izivljavanje inspektora. Verovatno se i vraca iz istih razloga.

  • Dosta je bilo - Niš

    13:31 // 19. 5. 2015.

    Još jedna sjajna prilika da mali preduzetnik bude primoran da podmiti inspektora da bi mogao da krene sa poslom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: