Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 27. 8. 2015.

| Društvo

Inspektorima zabranjeno da piju kafu na Roštiljijadi

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
rostiljijada-leskovac-juzne-vesti.jpg
Svaki građanin bi trebalo da prijavi policiji bilo kakav vid korupcije; foto: arhiva JV

Na predstojećoj Roštiljijadi sanitarni inspektori dežuraće 24 sata, a svaki od ugostitelja dobiće pisani pravilnik o radu, dok će svaki radnik morati da ima urednu sanitarnu knjižicu.

Kontrole će biti strožije, ali ne samo ugostitelja, već i samih sanitaraca.

Sanitarnim inspektorima zabranjeno je da prilikom kontrole ispravnosti rada roštiljdžija na Roštiljijadi prihvate ponuđenu vodu ili kafu - izjavila je danas Jasmina Stanojević, načelnica Republičke sanitarne inspekcije u Leskovcu.

Zamoljena od novinara da prokomentariše priče roštiljdžija da inspektorima pune kese i šerpe pljeskavicama u zamenu za eventualnu kaznu, Stanojevićeva je kazala da je takva pojava nemoguća.

4 godine vodim službu i pre svake Roštiljijade imamo sastanak na kome se daju instrukcije da se na štandovima ne popije ni voda, iz razloga što se ranije desila neprijatna situacija sa skečom na televiziji. Nakon toga inspektori ne smeju ni kafu da popiju - kazala je Stanojevićeva.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić ocenio je da bi u tom slučaju bilo reči o korupciji, te da je svaki građanin dužan da prijavi.

Treba, pre svega, obavestiti MUP jer je to vid korupcije. Ako takvih pojava ima, zamolio bih sve, bez obzira da li se radi o novcu ili poklonima, mito je mito, svako je dužan da to prijavi. Ako već ima slobodu da kaže novinarima, može da prijavi i Policijskoj upravi. Posao će biti maksmalno odrađen - poručio je Žugić.


Policija će intervenisati zbog buke

Na pitanje novinara da li će policija, recimo, prekinuti koncert Mirolava Ilića na Roštiljijadi zbog prijave glasne muzike i buKe, kako je to bio slučaj pre 2 meseca sa nastupom Vasila Hadžimanova na Drum dum festu u ovom gradu, načelnik policije je odgovorio potvrdno.

Za nas su sve prijave građana iste. Ukoliko se neko bude žalio zbog buke, mi ćemo istog trenutka preduzeti sve potrebne mere - kazao je Žugić.

Predstojeća Roštiljijada održava se od 31. avgusta do 6. septembra na leskovačkoj Širokoj čaršiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovica Nedeljkovic

    19:25 // 27. 8. 2015.

    Preteralo se sto je inspektorima zabranjena i voda .Necuveno.Ali u redu je sto je gradonacelnik Leskovca naterao uposljenike Turist.org.Leskovac da pre rostiljijade ociste grad jer je uposljenicima povecao jedan dan rada vise a njihov posao je za celu godinu samo posao oko rostiljijade koji traje nedelju dana a na teret budzeta primaju lic.doh.za celu godinu.

  • LE

    14:06 // 27. 8. 2015.

    Zabranjena je kafa i voda - koju oni i ne piju!
    A sta je sa novcem/mitom koji uzimaju?????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: