Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 25. 6. 2015.

| Društvo

Iz Niša poleteo prvi avion za Malme

Autor:S. J, Lj. S.Izvor:Južne vesti
DSC-0399
Avion je odleteo za Malme sa 74 putnika; foto: Vanja Keser

Upravo je iz Niša za Malme poleteo prvi avion na novoj redovnoj liniji niskotarifne avio-kompanije "Wizz Air", koji će sa "Konstantina Velikog" leteti tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom.

Terminal je godinu i po dana bio potpuno prazan, a danas pun putnika koji su oduševljeno čekali da se ukrcaju. 

U Švedsku moram da putujem na svaka dva meseca zbog vize i presrećna sam što sada tamo mogu direktno avionom, do sada sam se mučila kolima. Ovo je moj drugi let - rekla je pred čekiranje karte putnica iz Sokobanje.

DSC-0401 Avion je sa niškog aerodroma krenuo u 10:40; foto: Vanja Keser

Među 74 putnika, bilo je i onih koji su u Malme otišli turistički na samo nekoliko dana sa namerom da spavaju u hostelu, šetaju gradom i vrate se već u subotu.

Pre nego što su oni odleteli ka Švedskoj, u Niš je u 10 sati stigao avion sa 175 putnika iz Malmea.

Imam rođake u Švedskoj i do sada ih nisam posećivala, a sada ću moći. Stigli smo za dva sata, let je bio miran - rekla je jedna Nišlijka.

Nakon što je Grad Niš više puta inicirao pregovore sa kompanijom "Air Serbia" i u januaru dogovorio korišćenje niške piste za alternativna sletanja, na današnjoj konferenciji za novinare rečeno je da će ova kompanija sredinom jula ponoviti razgovor sa predstavnicima Grada. Gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da se "nada dobrom ishodu".

let Prvi let okupio mnogobrojne novinarske ekipe; foto: JV

U međuvremenu, već 29. juna, sa ovog aerodroma će biti uspostavljena druga redovna avio-linija kompanije "Wizz Air" na relaciji Niš - Bazel. Putnici će moći da je koriste dva puta nedeljno - svakog ponedeljka i petka.

Najniža moguća cena u jednom smeru za Malme je 1.700 dinara, a za Bazel 2.300 dinara. Kako su objasnili u "Wizz Air"-u, cene karata i u jednom smeru i povratnih karata zavise od datuma putovanja, perioda promocije i drugih okolnosti. 

Ove linije su uspostavljene tačno 80 godina nakon što je Niš prvi put kao destinacija bio uvršten na jednoj međunarodnoj liniji koja je povezivala Srbiju, Makedoniju i Grčku.

aerodrom Konstantin Veliki Ovakvih podataka za komercijalne letove dugo nije bilo na sajtu aerodroma

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    22:05 // 30. 6. 2015.

    Ako ništa drugo ono bar brujanje aviona iznad naših glava je nešto lepo.

  • ZOKI

    11:43 // 26. 6. 2015.

    Mislim da Bec i Dortmund mogu itekako da budu rentabilne linije.Najbitnije da sada Svedjani i Svajcarci dodju direktno u Nis i upoznaju turisticke potencijale Nisa, sansa za turizam, privredu .Cena avio leta zaista pristupacna , stedi se vreme i maltretitanje autom .Samo da zaziivi , ajmooooooo Nis

  • Miroslav Jović

    08:18 // 26. 6. 2015.

    Evo osnove da gosti iz Švedske i Švajcarske dodju do Niša na kafu. Sada se postavlja pitanje kakva je kapacitetnost turističkih agencija ovoga kraja Srbije da dovedu platežne turiste na ludi provod širom Južne i Istočne Srbije pa da ih vrate kući zadovoljne i željne da opet dodju. Ovi letovi su za mlade i zato pravite ljubavne manifestacije u svakom mestu, a ne žalite za reklamu i internet reklame

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: