Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 1. 8. 2015.

| Društvo

Iz Niša poslata podrška dojenju i na radnom mestu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Dojenje-amfiteatar.jpg
Dojenjem na otvorenom akciju podržalo desetak majki; foto: Vanja Keser

Dojenju beba na otvorenom u svetskoj akciji „Big Latch On“ u Srbiji na nišavskom keju pridružilo se desetak majki sa svojim mališanima koje su na ovaj način po drugi put u Nišu podržale dojenje.

Podrska-dojenju Svetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do bebinih 6 meseci; foto: Vanja KeserAkcija u kojoj učestvuje oko 120 država organizovana je povodom Svetske nedelje dojenja tokom koje će u nedelju 2. avgusta, od 17 do 20 sati, na nišavskom keju blizu spomenika Nadeždi Petrović biti organizovana tribina „Možemo mi to, uskladimo dojenje i posao“.

Kako kažu organizatori iz „Info centra“ i Centra za unapređenje društvene svesti „Super građanin Niš“, o ovoj temi će govoriti inspektor rada Irena Šljivar Milijić, pedijatar dr Snežana Zdravković, predstavnica grupe “Nišlijke koje podržavaju dojenje” Milica Bugarin, predsednica udruženja „Info centar“ Tereza Miljković, predstavnica Centra za unapređenje društvene svesti Marija Stojanović i dve majke iz Niša.

Ova tribina se organizuje u skladu sa jednim od glavnih ciljeva ovogodišnje Svetske nedelje dojenja, a to je povećanje podrške u svim sektorima čime bi se omogućilo da žene mogu da doje i na svom radnom mestu.

Globalan način promovisanja važnosti dojenja se svake prve nedelje u avgustu odvija u više od 150 zemalja sveta. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • predlog je odličan

    09:16 // 2. 8. 2015.

    postoje firme u kojima je to izvodljivo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: