Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 14. 5. 2015.

| Društvo

Iz bolnice u Kotoru doputovalo 9 studenata, dvoje ostalo

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Kotor
U bolnici zadržani još jedna devojka i jedan momak

Devetoro od 11 niških studenata koji su zbog trovanja hranom salmonelom na "Mašinijadi" u Tivtu zadržani u Opštoj bolnici u Kotoru, stiglo je kombijem u Niš, dok za dvoje njihovih kolega lekar još nije dozvolio napuštanje bolnice.

Student prodekan Mašinskog fakulteta Janja Šarić, koja se sa studentima vratila još prekjuče, kaže da posle svega što su u Tivtu doživeli jedva čeka da se svi oporave.

Lakše mi je sada kada je i ova grupa stigla, čujem da im je putovanje bilo prava agonija. Tako je bilo i u autobusima jer su putovali i neki koji se nisu osećali dobro, pa smo često pravili pauze i pomagali im, a vrućina je sve otežavala - priča Janja.

U stalnom je kontaktu sa prodekanom Nenadom Pavlovićem koji je poslat u Kotor da sačeka oporavak još dvoje niških studenata, njihovog kolege iz Novog Sada i jednog nastavnika.

Kako kaže dekan Mašinskog fakulteta u Nišu Vlastimir Nikolić, lekari će odlučiti hoće li studenti biti pušteni nakon još analiza, a postoji i mogućnost da doputuju avionom već danas.

Sigurni smo da će se oporaviti, ali nama je bitno da nemaju nikakve posledice. Možda dođu po podne avionom, u svakom slučaju sačekaće ih prodekan i vratiće se sa njima, nadamo se, najkasnije do prekosutra - kaže dekan.

Dodaje da su ovoj "strašnoj situaciji" predstavnici parlamenta i nastavnici postupili zaista odgovorno i odmah ga o svemu obavestili. Oni koji su doputovali prekjuče bili su raspoređeni u dva autobusa.

Oni su putovali podeljeni tako da su u jednom autobusu bili oni zdravi, a u drugom oni koji sa tegobama, kako bi mogli po potrebi da staju ili svrate u bilo koji zdravstveni centar. Za svakog ko ima probleme organizovali smo da ode do infektivne klinike ili studentske poliklinike - priča dekan.

Dodaje da se u hotelu "Kamelija" u Tivtu gde su studenti bili smešteni i sam hranio jedan dan u vreme "Mašinijade", ali da on nije imao problema.

Spremamo pismo Ministarstvu zdravlja i tražimo zvanično informacije da oni preko odgovarajućih tela, da li je to Institut za javno zdravlje Crne Gore, saznamo šta je uzrok tog trovanja - kaže dekan.

Podsetimo, tivatskoj bolnici se zbog tegoba javilo oko 120 studenata iz zemalja u okruženju koji su bili na "Mašinijadi" koja se u Tivtu održavala od 7. do 12. maja.

Zatim su neki bili poslati u Opštu bolnicu u Kotoru u kojoj smo saznali da je kod nekih pacijenata bakteriološkom analizom stolice dokazana salmoneloza

Još nije poznato da li je i koja hrana izazvala ovo masovno trovanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: