Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 19. 9. 2012.

| Društvo

Izabrani novi direktori u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
sednica.jpg
Sednica Skupštine Grada

Posle više od 12 sati zasedanja, replika i prebrojavanja odbornici Skupštine Grada izabrali su nove direktore niških javnih preduzeća. Izabrani rukovodiocu su već danas na svojim radnim mestima.

Dvočasovna žučna rasprava na samom početku sednice, prethodila je izglasavanju dopune dnevnog reda kojom je pred odbornike stavljeno razrešenje starih i odabir novih direktora javnih preduzeća.

Iako su u prvom delu sednice svi odbornici usvojili Izveštaje poslovanja svih javnih preduzeća, 24-oro direktora je na kasnijem glasanju ostalo bez svog radnog mesta.

Izboru i izglasavanju novih direktora prethodila je skupštinska rasprava, jer predlagač nije hteo da predstavi predložena kadrovska rešenja.

- Ono za šta nama treba razjašnjenje, a šteta što gradonačelnik juče nije bio tu, zašto moramo da silujemo toliko situaciju da šefa odborničke grupe SNS, molimo da izađe da pročita svoje kandidate. Postavlja se pitanje da li se on stidi njih ili ih ne zna. Ako ih ne zna neka onda dođe gradonačelnik da objasni koji su to kandidati – kaže odbornik LDP-a Predrag Jelenković.

U niškom odboru Demokratske stranke kao problem navode i činjenicu da direktorima nije omogućeno da obrazlože i brane svoje izveštaje o radu. Demokratskoj stranci je sporna i sednica Odbora za imenovanje, jer kako kažu nije dostavljena potpuna dokumentacija svih kandidata.

Demokrate ističu i da je sve urađeno na silu, jer je kompletan proces smene starih i imenovanja novih direktora završen u jednom danu.

- Uvek se o izveštajima i rešenjima o imenovanju i razrešenju raspravljalo po par dana jer su to vrlo ozbiljne stvari, teme i odluke i rešenja jer se radi o javnim preduzećima koja su od životnog značaja za grad Niš i za građane – rekao je Slaviša Dinić, odbornik niškog DS-a.

Za Srpsku naprednu stranku jučerašnja sednica je protekla prema očekivanju. Kako kaže šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović cilj je bio da sednica traje što kraće, a kandidati nisu predstavljani, jer bi, kako kaže, sednica otišla u nedogled.

- To nam je i bio cilj, da sednica traje što kraće i da naši direktori već danas budu na radnim mestima. Mi smo imali saznanja da je plan starih direktora iz DS-a za ovu nedelju bio da sve skoro primljene radnike prevedu u radni odnos na neodređeno vreme. Zato je bila tolika hitnost i zato je sve moralo da se završi na jednoj sednici, a zato je DS tražio odugovlačenje – rekao je Jovanović.

On je dodao da su novi direktori jutros preuzeli svoje nove funkcije od gradonačelnika Niša i da su već krenuli sa radom.

Jovanović je obećao da će novi direktori redovno polagati Skupštini Grada i javnosti račune i izveštaje šta su i kako radili i naglasio da neće biti “mali despoti u svojim preduzećima”.

Podsetimo, 24 javna preduzeća dobila su nove rukovodioce. Spisak svih direktora i njihove biografije možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica

    09:51 // 24. 9. 2012.

    Sramota. Da li zaista ima neko nešto loše da kaže za dosadašnjeg direktora. Bio je najbolji direktor medicine rada svih vremena i postigao je najviše, to je sigurno. A onaj koji sada pljuje ovde, treba da se stidi, jer koliko se sećamo direktor je trebao da mu da otkaz, a nije. I to mu je hvala. Sramota

  • milan

    23:08 // 21. 9. 2012.

    bane banano. kakvi su ti drugi kadovi kada medicinsku sestu stavljas na celo naj uspesnije zdravstvene ustanove. Verovatno oni imaju osnovnu skolu. Neka te bude sramota.

  • jelenna

    21:16 // 21. 9. 2012.

    Direktor med rada je jedan divan covek, izuzetno uspesan, pametan, a jos i lep... Pa naravno da je meta onih iskomplesiranih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: