Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 26. 12. 2014.

| Društvo

Izbegli i raseljeni u Pirotu dobili kuće

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
potpisivanje-ugovora-pirot-1.jpg
Svaka od 9 porodica dobila je po 950.000 dinara

Devet izbeglih i raseljenih porodica koje žive na teritoriji opštine Pirot dobilo je po 950.000 dinara za kupovinu kuća uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije i Opštine Pirot.
.
Na konkurs se se javilo 15 porodica, ali je odabrano 9, s obzirom da su prednost imale višečlane porodice, a među njima je i šestočlana porodica Trajković iz Gnjilana koja je svoj novi dom dobila pole 15 godina izbeglištva.

Kupili smo kuću blizu Pirota i mnogo smo srećni - kaže Dejan Trajković.

Poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u Pirotu Zoran Gogić kaže da su do sada kupljene ili izgrađene 42 kuće na teritoriji opštine. Ove godine dobili su i 29 paketa građevinskog matrijala za sanaciju kuća. 2 Na konkursu je odabrano 9 porodica sa više članova

Program za samačka domaćinstva biće rešavan naredne godine i time ćemo rešiti stambene probleme izbeglih i raseljenih - kaže Gogić.

On dodaje da je zapošljavanje najveći problem populacije o kojoj brine.

U okviru dohodovnih aktivnosti Opštine za 15 izbeglih i raseljenih porodica opredeljeno je oko 3 miliona dinara i to će biti realizovano naredne godine.

Boban Nikolić, savetnik predsednika opštine za vanprivredu, rekao je da Opština učestvuje sa 5 odsto sredstava i da je interes da izbegli i raseljeni dobiju svoje domove, a da će naredne godine svi biti zbrinuti.

Pirotska opština je najpre 1995. godine prihvatila oko 1.500 izbeglih nakon akcije „Oluja“, a 1999. godine 360 raseljenih je došlo sa Kosova i Metohije. Sada ih, prema rečima poverenika Gogića, ima oko 200 izbeglih i raseljenih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: