Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 8. 6. 2015.

| Društvo

Izbor direktora niške Hitne pomoći odložen po drugi put

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
hitna
Hitna pomoć funkcioniše sa direktorom u ostavci, ali teško; foto: JV arhiva

Iako je već drugi put izbor direktora Hitne pomoći uvršten u dnevni red sednice niške Skupštine, o tome se opet nije raspravljalo jer sednica skupštinskog Odbora za imenovanja nije održana zbog nedolaska većine članova.

Dok je prošli put ta tačka povučena sa dnevnog reda Odbora za imenovanja, sada Odbor nije ni zasedao, jer su se u zakazano vreme pojavila samo tri člana.

Nismo održali sednicu, jer su pored mene sednici prisustvovali samo još Ana Tasić iz SNS-a i Dragan Marković iz Koalicije za Niš - kaže predsednik Odbora Dejan Jovanović.

odbor Odbor za imenovanja već dva puta ne predlaže direktore; foto: JV arhivaJovanović kaže da članovi Odbora, kako je obavešten, nisu došli na sednicu koja je održana u nedelju, zbog ranije zakazanih obaveza. I pored toga, tvrdi da nije reč ni o neozbiljnosti, ni o neslaganju, a kaže da je kolege iz Odbora na sednicu pozvao u subotu uveče.

Ne radi se ni o jednom, ni o drugom, to govori samo da će sednica biti održana sledeći put - kaže Jovanović.

Predsednik Skupštine Mile Ilić kaže da ovakvo odlaganje bitnih tačaka, kao što je imenovanje direktora, ne bi trebalo da dovede do problema u funkcionisanju institucija, iako situacija “nije baš uobičajena i normalna”.

Ostavke aktuelnih direktora se ne mogu konstatovati dok se prethodno ne izaberu vršioci dužnosti direktora. Tako da aktuelni direktori mogu da obavljaju svoj posao. Ja ću te tačke stavljati na dnevni red Skupštine, a one će biti razmatrane onoga trenutka kada Odbor za imenovanja dostavi svoje predloge - rekao je Ilić.

Zbog odlaganja sednice Odbora nije imenovan ni direktor Dečijeg odmarališta “Divljana”, a trebalo je da se razmatra i o razrešenju i imenovanju direktora Istorijskog arhiva Niš.


SNS: Tražimo najboljeg kandidata

moma Stojanović obećao da će direktor biti imenovan na sledećoj sednici; foto: JV arhivaU odlaganju odluke o imenovanju v. d. direktora u niškoj Hitnoj pomoći funkcioner SNS i narodni poslanik Momir Stojanović, ne vidi ništa sporno.

Kako kaže, radi se samo o odabiru kandidata.

Ne postoje nikakve nesuglasice po tom pitanju. Obavljene su konsultacije sa Ministarstvom zdravlja i već na sledećoj sednici Odbor za imenovanja će se sastati i obećavam da će biti imenovan direktor. Traga se za najboljim rešenjem, s obzirom na to u kakvom se stanju nalazi niška Hitna pomoć - rekao je Stojanović.

Podsetimo, kako su sindikalisti Hitne pomoći ranije govorili, ova zdravstvena ustanova se nalazi pred kolapsom, pre svega zbog manjka lekara i blokade računa.

Lokalnoj vlasti u Nišu su tada predočili da bi direktor trebalo da bude nestranačka ličnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • andjelko

    21:54 // 8. 6. 2015.

    još kad bi imali kadar, pa da imenuju čoveka od imena i ugleda... ovako, ne bi bilo loše da stojanović i milijićka svrate na škembiće u hitnu (pisalo se o tome) možda im se izbistre slike posle rakije

  • maksim stefanovic

    17:36 // 8. 6. 2015.

    Ako zelite da HMP vrati nekadasnju slavu, kao sto je bilo za vreme SFRJ, dozvolite da sami radnici izaberu svoje rukovodioce koji nece biti politicki poslusnici koji su zavod doveli u ovakvu situaciju

  • Dalibor Stajic

    16:08 // 8. 6. 2015.

    Manjak lekara?! A onih dve hiljade na birou? P.s.samo napred i nezaustavljivo u ponor!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: