Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 1. 8. 2014.

| Društvo

Izgradnja završena, Dom zdravlja ne radi

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
Zgrada-Dom-zdravlja-Banja.jpg
Bilo je planirano da Dom zdravlja počne da radi do kraja 2013. godine (foto: ntv.rs)

Iako je izgrađena oktobra prošle godine i delimično opremljena, zgrada Doma zdravlja u Niškoj Banji još uvek nema upotrebnu dozvolu za rad.

Kako je na konferenciji Demokratske stranke istakao Jovan Jovanović, v.d. predsednika Opštinskog odbora Niška Banja, objašnjenje nadležnih jeste da je „objekat predimenzioniran“ za potrebe Niške Banje i da je njegovo održavanje skupo, što Jovanović smatra "besmislenim“.

- U Niškoj Banji rade ambulante opšte prakse, pedijatrije, stomatologije, laboratorija. Takođe, u Banji radi i odeljenje Hitne pomoći i apoteka, a svi oni plaćaju zakupninu u zgradama koje su u završnoj fazi restitucije. Kada se te zgrade vrate vlasnicima, pitam se gde će te ambulante završiti, verovatno na ulici – navodi Jovanović.

Kako objašnjava Jovanović, objekat je funkcionalan, i on je napravljen da bi pod jednim krovom okupio sve ambulante i poslužio i žiteljima okolnih mesta, pre svega kroz specijalistčike službe, čime bi se rasteretile liste čekanja.

Međutim, iz Direkcije za izgradnju Grada, Južnim vestima je saopšteno da su završni građevinski radovi na objektu obavljeni, ali da još uvek nisu završene sve neophodne procedure.

- U toku je javna nabavka za nabavku priključnog rezervoara za gas i priključaka za infrastrukturu. Nakon toga sledi tehnički pregled i dobijanje upotrebne dozvole za rad – objašnjeno je u Direkciji.

Podsetimo, bilo je planirano da ovaj Dom zdravlja već krajem 2013. godine počne sa radom u novoj zgradi, koja je, između ostalog, trebalo da ima ordinacije opšte prakse, interne medicine, pedijatrije, dečije stomatologije, rentgen-kabinet, laboratoriju i sopstvenu apoteku. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ДИЈАСПОРА

    14:06 // 20. 8. 2014.

    Све бање у Србији требало би продати преко наше ДИЈАСПОРЕ, јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра били би најзаинтересованији да те бање буду успешне.

  • Miodrag Brankovic

    14:44 // 3. 8. 2014.

    A od skoro zitelji opstine Niska banja nemaju ni ekipu hitne pomoci na raspologanju - pitam se zbog cega

  • goksi

    00:10 // 3. 8. 2014.

    Verovatno cekaju lokalne izbore da bi se slikali ali im je džaba sve. Porezi duplirani , registracija vozila 40%, smanjenje plata i penzija, struja ide 15-20%, nema novo zapošljenih,otpuštanja itd.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: