Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 9. 11. 2016.

| Društvo

Izlila se Južna Morava, u prekidu put Leskovac - Bojnik

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Južna Morava izlivanje Grdelica foto D.M.
Južna Morava izlila se u Grdelici; foto: D.M.

Južna Morava se izlila u popodnevnim časovima u Grdelici, a kritična je i Kozaračka reka koja je na jednom delu poplavila jednu kuću sagrađenu skoro na samoj reci.

Kumalak vatrogasci poplava foto d.m. Vatrogasci u Kumalaku pomažu u izvlačenju vode iz kuća; foto: D.M.Gradski većnik Dejan Cakić zadužen za vanredne situacije kaže za Južne vesti da je situacija u Grdelici kritična, ali zasada ne i alarmantna da bi se stvarala panika.

Voda se izlila na kolovoz na mestu gde se inače stalno izliva u ovakvim situacijama. Narednih 5 do 6 sati su kritični, čak i ako kiša prestane da pada, budući da se u Južnu Moravu slivaju okolni potoci - naglašava Cakić.

Tulovska reka se izlila kod stočne pijace i u ataru sela Guberevac. Cakić takođe smatra da sada ni tu nema opasnosti od poplava kuća, osim ako ponovo ne krenu obilnije kiše.


3 Bobište poplave foto d.m. Voda prodrla u kuće i u Bobištu; foto: D.M.U prekidu saobraćaj između Bojnika i Leskovca

Zbog obilnih padavina došlo je i do izlivanja kanala u mestu Pridvorica, tako da je regionalni put između Leskovca i Bojnika trenutno zatvoren za saobraćaj.

Sva vozila se preusmeravaju na alternativni put preko Lapotinca i Đinđuše, a iz pravca Bojnika vozila se preusmeravaju na put preko Lebana.

U leskovačkoj policiji nisu mogli da nam preciziraju kada će saobraćaj opet biti normalizovan.

Bojnik su zadesile strašne poplave, ali je najteža situacija u Pridvorici. Palo je 67 litara kiše po kvadratnom metru za 24 sata. Poplavljen je i Dragovac, Crkvica, Kamenica i Kacabać. Voda je ušla u kuće i šteta je velika - kaže predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

4 pRIDVORICA REGIONALNI PUT POD VODOM FOTO D.M. Regionalni put u Pridvorici pod vodom; foto: D.M.Jutros je u Bojniku zasedao i Štab za vanredne situacije, ali i u Lebanu jer je vodostaj reke Jablanice za 2 dana skoro duplo porastao zbog obilnih padavina koje još ne prestaju.

Kanali ne mogu da prime veliku količinu vode, pa je došlo do izlivanja i plavljenja dvorišta i njiva.

U Leskovcu se voda lagano povlači iz podruma kuća i dvorišta potopljenih domaćinstava od jutros, ali je Štab za vanredne situacije i dalje na terenu i u pripravnosti zbog mogućeg porasta nivoa Veternice koja protiče kroz ovaj grad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: