Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 24. 10. 2012.

| Društvo

Izmešta se železnički čvor iz Niša?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pruga.jpg

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić dogovorio je sa predstavnicima Niša izmeštanje pruge iz centra grada, kažu u Ministarstvu saobraćaja.

Protokol o saradnji između Ministarstva saobraćaja i grada Niša predviđa da se intenziviraju aktivnosti na razvoju železničkih kapaciteta na teritoriji grada.

Vrednost ove kapitalne infrastrukturne investicije koja će gradu na Nišavi omogućiti brz privredni razvoj procenjena na 400 miliona evra.

Kako je predviđeno planom Republike Srbije i na osnovu regionalnih i lokalnih planskih dokumenata, sa realizacijom projekta trebalo bi da se krene u “najskorijoj budućnosti”.

- Ministarstvo saobraćaja već je iniciralo izgradnju projektne dokumentacije za modernizaciju i izgradnju jednokolosečne obilazne pruge oko grada koja će biti pripremnjena u skladu sa Evropskim tehničkim specifikacijama i Sporazumom koji će biti realizovan sredstvima iz donacije Evropske unije – rekao je Mrkonjić.

projekat Šema izmeštanja

Ministar je dodao da je dogovoreno da se dokumentacija radi u skladu sa zahtevima Evropske unije.

Planirani projekat će, kako je naglasio Mrkonjić, ovaj saobraćajni problem koji je dugo opterećivao saobraćaj u samom centru Niša, rešiti na najoptimalniji način.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    10:52 // 26. 10. 2012.

    Eto prilike da Nis ponovo dobije tramvaj - od zeleznicke stanice do Niske banje.
    Stavi se elektricna instalacija i eto nam veselja...

    • Saobraćajni inženjer

      16:42 // 17. 12. 2012.

      И то један од најјефтинијих трамвајских система у Европи, инвестиције свега око 12 милиона евра. Нема измештања комуналних инсталација, нема прављења неких скупих специјалних објеката. Време путовања Ниш-Нишка бања око 20-так минута, чак и по најгорем кијамету.

  • Mihajlo 77

    15:24 // 25. 10. 2012.

    Ovo izmeštanje će pomoći ali to i nije kompletno rešenje ovog problema, nego čim je Mrka obećao slaba vajda odmah da vam kažem to je samo bio raspoložen zbog koncerta Ane Bekute u Nišu

  • Neko Drugi

    10:04 // 25. 10. 2012.

    Pa čekaj bre,prošli su izbori,sledeći su tek za 4 godine.Obično se mesec,dva pre izbora izmešta pruga i tako 20-ak godina unazad :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: