Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 1. 4. 2015.

| Društvo

Izvođači donirali asfalt za udarne rupe u Leskovcu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-123.jpg
Leskovačke ulice prepune udarnih rupa; arhivska fotografija

Četiri lokalna izvođača radova odlučila su da doniraju 100 tona asfalta za krpljenje udarnih rupa u gradu. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je sa njima ugovore i posao bi trebalo, prema najavama, da bude urađen u naredne 2 nedelje.

Asfalt će donirati „Maki Plast" iz Togočevca, „W-Kargoles“ i „Invest gradnja“ iz Leskovca, kao i „Trejs“ PZP iz Vranja.

Oni će vršiti i mašinsko ravnanje makademskih kolovoza, a deo poslova će se obaviti i kroz periodično održavanje puteva - rekao je Milenko Milenković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Na pitanje novinara da li će bilo koja od ovih firmi imati prednost u sprovođenju narednog tendera za redovno letnje održavanje puteva, burno su reagovali i gradonačelnik Leskovca i direktor Direkcije i kategorički odbacili tu mogućnost.

Nijedna od tih firmi neće imati protekciju zbog donacija. Ovo su firme koje su već radile sa Gradom i one će da učestvuju na tenderu po uslovima koji su isti za sve - kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Direktor Direkcije je kazao da ne postoji mogućnost da se neko favorizuje.

Zakon o javnim nabavkama je transparentan. Tako nešto je isključeno. Nemoguće je spekulisati u ovakvim poslovima - kazao je Milenković.

Gradonačelnik se još jednom izvinio građanima zbog lošeg stanja na ulicama i putevima i saopštio da će novi tender biti sproveden pre odluke Republičke žalbene komisije jer je suvlasnik „W-Kargolesa“ u dogovoru sa lokalnom samoupravom ipak odlučio da odustane od „isterivanja“ pravde, iako je javno, samo pre mesec dana, optužio gradsku Direkciju da namešta tendere za održavanje puteva

I on je, kao i ostala tri donatora, kazao da sve ovo čini isključivo zbog građana Leskovca. 2 Izvođači donatori

Želimo da dokažemo da i mi, izvođači, nismo 100 posto krivi za ovakvo stanje na ulicama i za nemogućnost održavanja. I mi smo žitelji ovog grada i želimo da damo doprinos - kazao je suvlasnik „W-Kargolesa“ Bratislav Stojilković.

Leskovčani na normalno letnje održavanje puteva čekaju pune 3 godine.

Na potpisivanju ugovora o donaciji istaknuto je da se za ovakvu situaciju ne mogu kriviti samo Direkcija za urbanizam i izgradnju ili samo izvođači radova koji obaraju tendere, već najpre Zakon o javnim nabavkama koji propisuje uslove takve kakvi su.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: