Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 18. 6. 2015.

| Društvo

Javni časovi joge i na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
joga
Sam cilj joge predstavlja jedinstvo tela, srca i uma

Međunarodni dan joge, koji se ove godine prvi put organizuje u 170 zemalja sveta, biće obeležen u nedelju 21. juna u Nišu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju javnim časovima otvorenim za sve zainteresovane.

Od 9 sati u niškom parku Sveti Sava javni čas joge, pod pokroviteljstvom Ambasade Indije, održaće instuktorka Ana Stevanović, dok će u organizaciji Joga centra Niš vežbanje joge biti održano od 18 sati, takođe u Svetosavskom parku (preko puta Opštine Medijana).

Pozivamo građane Niša da izađu sa svojim prostirkama za vežbanje u park, kako bi na delu osetili blagodet ove drevne metode psihofizičke relaksacije koja može biti od pomoći da se u ovim turbulentnim vremenima očuvaju stabilan duh i dobro zdravlje - poručuje instruktorka Ana Stevanović.

joga Pod pojmom joge danas se uglavnom podrazumeva hatha joga Dan joge biće obeležen u Vranju časom u Gradskom parku od 18 sati, čime će se vranjski Joga centar pridružiti kolegama iz 42 grada koji sa Joga savezom Srbije.

Prvobitna ideja je bila da svi vežbamo u gradskom parku, ali razmišljamo i o alternativnom zatvorenom prostoru, ukoliko vremenske prilike ne dozvole vežbanje na otvorenom – kaže instruktorka joge Tatjana Stošić.

Javni čas joge biće u Leskovcu će biti održan od 11 sati u dvorištu Šop Đokićeve kuće, a u slučaju kiše u holu Leskovackog kulturnog centra. U Prokuplju će zainteresovani moći da vežbaju jogu od 18 sati na zelenim površinama parka u ovom gradu.

Međunarodni dan joge uspostavljen je na predlog Republike Indije rezolucijom koju je decembra 2014. godine donela Generalna skupština Ujedinjenih nacija. U rezoluciji se navodi da joga „predstavlja sveobuhvatan pristup zdravlju i blagostanju“ kao i da će širenje informacija o upražnjavanju joge doprineti boljem zdravlju svetske populacije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zelenilo

    21:57 // 18. 6. 2015.

    Zelene povrsine i parkovi ne sluze za jogu i druge sportske aktivnosti,nadjite drugo mesto za vase vazbe.unapred hvala

  • Miki Rubiroza

    16:21 // 18. 6. 2015.

    Za svakog ucesnika simbolicno po jedan jogurt.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: