Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 12. 10. 2015.

| Društvo

Jovović: Tužilaštvo da preispita “Parking servis”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jovoovic
Jovović (levo) najavio borbu protiv "Parking servisa"; foto: JV arhiva

Nakon najnovijih opomena koje stižu Nišlijama za neplaćeni parking od pre nekoliko godina, niški advokat Ninoslav Jovović najavljuje da će zbog, kako kaže, nezakonitog poslovanja “Parking servisa” zatražiti od Tužilaštva i Budžetske inspekcije da pročešljaju rad ovog preduzeća.

Stav brojnih pravnika, uključujuči i donedavnog državnog sekretara Ministarstva pravde Danila Nikolića je da su opomene “Parking servisa” zastarele i nezakonite.

Sa njim se slaže i advokat i osnivač Pokreta “Pravda” Ninoslav Jovović, koji je, kako kaže, i sam učestvovao u donošenju odluke Vrhovnog kasacionog suda kojom je odlučeno da kazne parking preduzeća zastarevaju za godinu dana.

Iako je skrenuta pažnja i Vrhovni kasacioni sud doneo presudu da potraživanja zastarevaju za godinu dana, “Parking servis” i danas radi nezakonito i šalje opomene tumačeći da ne prihvataju odluke Vrhovnog suda - kaže Jovović.

Poznati niški advokat kaže da ga takav stav “Parking servisa” ne čudi, jer se mnoge odluke, kako kaže, i Vrhovnog i Ustavnog suda često ne poštuju i “nisu prihvatljive za ljude u vlasti”.

Mi ćemo se odavde boriti protiv ovakvog poslovanja “Parking servisa”. Pokrenućemo inicijativu Javnom tužilaštvu da preispita nezakonitost u poslovanju, a po potrebi i zahtev Budžetskoj inspekciji da se preispita finansijsko poslovanje tog preduzeća - rekao je Jovović.

On je rekao i da “Parking servis” posluje kao poluprivatno preduzeće, jer se njegovi prihodi ne slivaju direktno u budžet Grada Niša.

Podsetimo, protekle nedelje na adrese Nišlija počele su da stižu opomene za neplaćene doplatne ili dnevne karte od pre nekoliko godina iako postoji stav Vrhovnog kasacionog suda da ovakve kazne zastarevaju za godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mary Merlak

    14:11 // 13. 10. 2015.

    deoba plena je u pitanju i tu nema milosti. ni sud, ni zakon za takve ne važe. pune se partijske kase a naši džepovi prazne.

  • Jelena Obradović

    10:26 // 13. 10. 2015.

    Znači, Vrhovni kasacioni sud doneo odluku (http://www.vk.sud.rs/sr-lat/rev-4302014), na osnovu člana 378 http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_obligacionim_odnosima.html.

    U prevodu, Nišlije, ide se na kartu da ste pasivni i polupismeni, što ispada da jeste, jer dozvoljavate da vas pljačka šljam!

  • Jelena

    09:41 // 13. 10. 2015.

    Znaci, ljudi iz Nisa treba da procitaju http://www.vk.sud.rs/sr-lat/rev-4302014 i clan 378 iz http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_obligacionim_odnosima.html.

    Znaci, Parking servis radi protiv odluke Kasacionog suda! Aman!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: