Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 28. 5. 2015.

| Društvo

Jun "mesec turizma" u Nišu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
naslovna1
"Mesec turizma" nudi turistima brojne zanimljive aktivnosti (foto: FB strana TON-a)

Svi koji žele da prave suvenire, nauče osnove starih zanata, degustiraju niške specijalitete, ali i saznaju sve o istoriji grada i upoznaju se sa njegovom okolinom, imaće prilike za to u toku juna, meseca turizma u Nišu.

U Nišu se od ove godine organizuje “mesec turizma” u okviru koga će Nišlijama kao i turistima biti omogućeno da učestvuju u raznim zanimljivim aktivnostima, ali i da vide nekoliko izložba o ovom gradu i njegovim znamenitostima.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Niš, od 1. do 5. juna na Trgu kralja Milana biće organizovane radionice za izradu suvenira, a do 21. juna u centru će Nišlije moći da posete i Sajam turističkih publikacija i knjiga.

Na Trgu će 6. juna biti organizovana i radionica starih zanata gde će zainteresovani moći da vide kako se radi grnčarija, opančarski vez i duborez. Do 21. juna moći će da vide i izložbu fotograija kulturno-istorijskog nasleđa Niša, a od 11. do 13. juna moći će i da degustiraju niške specijalitete u centru - kažu iz TON-a.

suveniri2 Zainteresovani će moći da prave i suvenire (ilustracija, foto: FB stranica TON-a)Sve posetioce očekuje i ulični festival 6. juna u Dušanovoj ulici na kome će nastupiti razni plesači, glumaci, muzičari, slikari, vajari, crtači stripova, artisti, skejteri, kao i “Penthouse bend” i grupa “Kerber”.

Osim toga, biće održana i biciklistička trka, planinska trka sa preprekama kroz Jelašničku klisuru, kao i državno prvenstvo u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje.

Detaljan program u toku juna zainteresovani mogu pogledati na sajtu TON-a.


Obilazak Niša pešice i autobusom

slika1 Autobuskom turom do Čegra (foto: FB stranica TON-a)Za one koji bi voleli da se kroz obilazak, uz pomoć turističkom vodiča, upoznaju sa kulturnim i istorijskim nasleđem Niša, organizovane su pešačke ture svake subote u junu za 180 dinara.

Zainteresovani će se okupiti kod Tvrđave, a onda obići Banovinu, Oficirski dom, Trg kralja Milana, pa će kroz Obrenovićevu ulicu stići do Arheološke sale Narodnog muzeja.

Oni koji bi da obiđu širi deo grada, mogu se prijaviti za autobuske ture koje će se održavati nedeljom i u kojima će se od Logora "Crveni krst" ići preko Ćele Kule do Čegra. Cena razgledanja je 480 dinara - kažu organizatori.

U cenu su uračunate ulaznice u objekte Narodnog muzeja, usluge licenciranog turističkog vodiča i autobuski prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Putnik kroz Vreme

    10:04 // 28. 5. 2015.

    pa ovo je EPOHALNO....NOT! Turisticka Organizacija Amatera...Alo ljudi ovo je 2015. godina....i za koga se ovo organizuje, ko je ciljna grupa TONa? Mi ili Turisti? Vrlo promisljeno trosenje para!

    • shaft

      17:17 // 28. 5. 2015.

      Bravo!A uz to,malo folklora,decica da nesto otpevaju,deda sa gajdama...Ovo je vrh,pesacka tura i platis 180din.Druze Tito-imali te?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: