Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 29. 1. 2010.

| Društvo

'Južne vesti' i zvanično

Autor:Lj.U.Izvor:Južne vesti
padejski
Đorđe Padejski zvanično "pušta" u rad Južne vesti

Postavljanjem istraživačkog teksta o malverzacijama pri nabavci satelitske opreme za praćenje javnog gradskog prevoza u Nišu, zvanično su u rad puštene dnevne Internet novine "Južne vesti".

Umesto klasičnog presecanja vrpce, simbolični početak rada označio je direktor Centra za istraživačko novinarstvo NUNS, Đorđe Padejski, klikom miša na ikonu kojom je objavljen tekst "Manipulacije na niškom aerodromu?".

- U poplavi jednoobraznih agencijskih vesti pojava sajta koji se bavi istraživačkim novinarstvom na lokalnom nivou od velikog je značaja za informisanje građana - ocenio je Padejski.

Maloj svečanosti priređenoj povodom zvaničnog pokretanja sajta prisustvovali su novinari i urednici većeg broja medija, kao i kolumnisti i dopisnici sajta koji  posebno ističu značaj sajta za informisanje građana u malim sredinama, iz kojih i do kojih informacije sporo stižu.

- Do Pirota teško stižu i informacije o tome šta se događa u Nišu, a kamo li one iz Bojnika, Preševa, Crne Trave, Kuršumlije, Medveđe... - kaže Vladimir Veljković, dopisnik Južnih vesti iz Pirota.

Veljković dodaje da kablovski perateri u Pirotu ne prenose niške televizije i da je upravo jedan ovakav moderan i brz način komunikacije pravi recept za kvalitetno informisanje na jugu Srbije.

- Sve veći broj ljudi koristi Internet, i na poslu i kod kuće i čitanje vesti na Internetu je nešto što lagano postaje navika. Naša ideja bila je da sve informacije o dešavanjima na jugu Srbije sakupimo i prezentujemo na jednom mestu - kaže Predrag Blagojević, osnivač i urednik sajta.

Južne vesti su sa probnim radom krenule avgusta 2009. godine i do 31. decembra zabeleženo je nešto manje od 35.000 poseta, a samo u januaru "Južne vesti" posetilo je više od 20.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Pešić

    22:09 // 29. 1. 2010.

    Bravo, bravo! Najzad da i u Nišu nešto istinski krene. Te jedne jedine *Narodne novine*, sada privatizovane, jedini štampani medij u Nišu, takve su kakve su. No, vreme čini svoje, elektronika je u modi. Gotovo da nema domaćinstva bez kompjutera. Južne vesti se mogu istinski razviti u najomiljeniji medij ovog regiona. Ovi gore na severu su pretrpani medijima dok smo mi južwaci u svemu pa i u ovome dosta siromašni.
    Pošto se deklarišete kao dnevne novine morali bi ste da imate i rubriku za razonodu i zabavu. Predlažem saradnju sa Enigmatskim klubom *Niš* čiji sam predsednik kao i sa udruženjima i sekcijama ostalih sitnica kao što su haiku poezija, aforizmi, epigrami, kratke priče isl. Lično poznajem u Nišu pedesetak stvaralaca ovih sitnih radosti života.
    Razmislite !

  • Ivan Mancic

    21:56 // 29. 1. 2010.

    Čestitam na istrajnosti. Samo napred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: