Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 12. 8. 2015.

| Društvo

KC Niš traži kontrolu rada ginekološke klinike

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Dr-Zoran-Radovanovic
Zoran Radovanović: "Klinički centar Niš je podneo zahtev za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika OJ Ginekološko-akušerske klinike"; foto: kcnis.rs

Izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu dr Bojana Lukića na NTV da je epidural privilegija dece lekara, rukovodstvo Kliničkog centra ocenjuje netačnom, ali je podnelo zahtev za vanrednu proveru kvaliteta rada ove klinike.

U saopštenju za javnost koje je potpisao direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović piše da će, ako se ispostavi da se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo pacijenti klasifikuju prema srodničkim vezama sa lekarima, "svi koji u tome učestvuju biti sankcionisani".

Lukic Izjavu dr Lukića u upravi Kliničkog centra smatraju netačnom; foto: NTVPiše i da je ova izjava dr Lukića "neprimerena i ishitrena i da je kao takva nanela veliku štetu ustanovi, i to samo iz razloga što je netačna".

O spornoj izjavi informisano je resorno Ministarstvo zdravlja i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Klinički centar Niš je podneo zahtev za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika OJ Ginekološko-akušerske klinike - piše u saopštenju za javnost.

Ističe se i da direktor i menadžment Kliničkog "vode odlučnu borbu za iskorenjivanje korupcije i nepotizma u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da od toga neće odustati i da će ispitati sve navode dr Lukića".

U saopštenju se ističe da problem nedostatka anesteziologa obučenih da daju epidural tokom porođaja postoji u čitavoj Srbiji kao i da "postoje stanja u kojima epidural nije bezbedan i tu je ključna uloga anesteziologa".

Mi smo pre godinu dana, nakon što smo otkrili brojne zloupotrebe koje smo sankcionisali, zabranili dolazak anesteziologa na porođaj van njegove smene. Problem nastaje kada pacijentkinja zahteva epidural, a mi nemamo obučenog anesteziologa u smeni i ponavljamo, taj problem nije ekskluzivitet Niša - piše u saopštenju.

Podsetimo, direktor Ginekološko-akušerske klinike Bojan Lukić je gostujući u emisiji Niške televizije "Dobar dan" priznao da je epiduralna anestezija pri porođaju privilegija dece njegovih kolega.

Ako ste s nekim jeli istu koru hleba 30 godina i on dođe da vas moli za dete, Vi mi kažite kako ćete da poštujete tu priču - rekao je između ostalog dr Lukić.

U niškom Lokalnom antikorupcijskom forumu kažu da je ovakva izjava nedopustiva jer predstavlja "promovisanje koruptivnog ponašanja".

Emisija "Dobar dan" Niške televizije

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kc nis

    18:54 // 15. 8. 2015.

    U pravu je dr Lukic,i ostale klinike su korumpirane.Ako ne platite boljem hirurgu necete moci da dodjete na red za operaciju,jednostavno reci ce doktor je na odmoru,putovanju,nije dostupan..

  • Pera

    22:38 // 13. 8. 2015.

    Ko kod da dodje i posle Lukica bice isto!

  • Čiča

    16:45 // 13. 8. 2015.

    Da se odmah ispita da li Lukić laže ili laže Radovanović. Najbolje je da se obojica odmah suspenduju kako porodilje, bebe i klinika ne bi trpeli neodgovornost rukovodstva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: