Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 19. 7. 2012.

| Društvo

Kasne radovi u dvorištu Pantelejske crkve

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
pantelejska crkva10

Rok za završetak uređenja dvorišta crkve u niškom naselju Pantelej istekao je prošle nedelje, a u opštini i crkvi kažu da očekuju da će sve biti gotovo septembra.

Prema planu predstavljenom u dvorištu crvke, radovi za uređenje dvorišta trebalo je da počnu 14. maja i da nakon 60 kalendarskih dana budu završeni.

Još počekom maja bageri su dovezeni u dvorište crkve, ali radovi su kasnili oko dve nedelje jer su u to vreme bili verski praznici zbog kojih je uprava crkve zatražila privremeni prestanak radova, potvrđeno je iz obe institucije.

Prema objašnjenju u opštini Pantelej, od 2010. godine, kada je projekat uređenja pravljen, do početka radova došlo je i do nepredviđenih promena.

U opštini kažu da je prvobitno bilo planirano da uklone 2 stara stabla koja su narušavala bezbednost. Međutim, u međuvremenu su još neka stabla orezivana, ali nepravilno, pa iako su bila zdrava, zbog poremećene stabilnost predstavljala su opasnost. Tako su umesto 2, morali da uklanjaju 11 stabla, kažu u opštini.

Drugi problem koji je takođe usporio radove je regulisanje podzemnih voda.

- Znali smo da postoje podzemne vode i to vrlo plitko ispod površine zemlje, ali kada je plan pravljen procene su bile da je to samo u onom delu kod česme. Međutim, kad su bageri počeli da kopaju ispostavilo se da je skoro cela crkva na podzemnim vodama. Zbog toga je rađeno dreniranje zemljišta i sprovođenje vode do atmosferske kanalizacije, a to je oduzelo još vremena - kaže Dragana Mihajlović, iz opštine Pantelej.

Ona je dodala da je u interesu svih da "posao bude završen najstručnije, kvalitetno i trajno dobro, ali nepredviđeni radovi uticali su i na vremenski rok i na bužet".

Deo uz samu crkvu trebalo bi da bude gotov za praznik opštine Svetog Pantelejmona, a u crkvi kažu da će nakon toga, tačnije u periodu od 1. do 15. avgusta, radovi biti privremeno obustavljeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pantelej

    00:57 // 20. 7. 2012.

    Meni je skroz kul sto se pravi park, taman ce da prestanemo da pijemo pivo ispred CAP CAP :D

  • Ivan Milovanovic

    13:35 // 19. 7. 2012.

    A mene zanima da istrazite i istrajete - ko ce da snosi odgovornost sto je poseceno 9 zdravih stabala jer su nestrucno orezivana?! Ko su imenom i prezimenom radnici i ko je njihov nadredjeni. I onda lepo suspenzija. U normalnoj drzavi i gradu. Jedino to je prava stvar, manite nas svih akcija "Cuvam prirodu" i "Misli zeleno".. Dzaba mislimo zeleno ako neko dodje, napravi glupost i nikom nista.

  • Jelena Micic

    12:36 // 19. 7. 2012.

    Ono sto bi trebalo ispitati je zasto pored tolikih neuredjenih zelenih povrsina u gradu, opstina pantelej finansira izgradnju parka u dvoristu crkve..
    Daleko od toga da sam protiv izgradnje parka, ali zar mora bas u dvoristu crkve??

    Hoce li u nekom cosku da naprave i cika pahomijevo igraliste za male decake??

    • pantelej

      16:39 // 19. 7. 2012.

      A gde bi ti zelela da naprave park ?

    • Denis

      19:47 // 19. 7. 2012.

      A park Svetog Save na bulevaru, Hram Svetog Save na Vračaru... i svi oni imaju parkove, kafiće okolo, pa su ljudi zadovoljni...

    • Miško Ristić

      19:56 // 19. 7. 2012.

      A vidim ti se se spremila za izlazak u parkić, na ljuljaške.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: