Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 10. 6. 2016.

| Društvo

Ko će biti gradonačelnik Niša?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradonačelnici
Ko će u gradonačelničku fotelju?; foto: JV

Vreme prolazi, a rokovi za formiranje vlasti u gradu su sve kraći. Dok se čeka Beograd, sve je izvesnije da će Grad voditi neko sa liste Srpske napredne stranke, a prema nezvaničnim informacijama, u igri su 4 imena: Zoran Perišić, Boban Džunić, Darko Bulatović i Rade Rajković.

Anketa
Srpska napredna stranka osvojila je najviše mandata u lokalnom parlamentu, međutim, ova stranka se maltene do poslednjeg dana predizborne kampanje nije izjašnjavala ko je njen kandidat za gradonačelnika Niša.

Tek 23. aprila, dan pre glasanja, medijima je stiglo obaveštenje da će kandidat za gradonačelnika SNS Zoran Perišić glasati na biračkom mestu broj 4 u Opštini Medijana.

Ipak, i posle dobrog izbornog rezultata i osvojenih 28 odborničkih mesta od 31, Perišić ni sam ne može da potvrdi da je kandidat za gradonačelnika ove stranke.

Ja sam nosilac liste Srpske napredne stranke u Nišu i vrlo malo vremena je potrebno da sačekamo da vidimo da li ću biti i gradonačelnik - rekao je Perišić u emisiji “Između redova”.

dzunic FB strana Boban Džunić Džunić jedini Nišlija koji je govorio na Skupštini SNS; foto: FB strana Boban DžunićOčekivalo se da sve bude jasno nakon izborne Skupštine SNS 28. maja, ali čini se da se tek tada zakomplikovalo. Zoran Perišić je izabran za člana Predsedništva, ali jedini Nišlija koji se obratio okupljenima u Sava Centru bio je Boban Džunić, trenutno predsednik Opštine Palilula.

On za “Južne vesti” o temi budućeg gradonačelnika Niša nije imao komentar, a koliko je njegov govor na Skupštini SNS značajan pokazuje činjenica da na predizbornom mitingu SNS u Nišu, lider stranke Aleksandar Vučić nijednom Nišliji nije dao reč.

Zbog jakog uticaja u stranci, posebno na teritoriji Opštine Crveni Krst, kao potencijalni kandidat pominje se i Darko Bulatović, bivši predsednik pomenute opštine i aktuelni direktor Elektordistribucije.

Poznato je da on ima podršku posebno mlađih članova SNS, ali kakva su njegova razmišljanja o eventualnoj kandidaturi za gradonačelnika Niša nismo mogli da saznamo, jer nije odgovarao na pozive novinara “Južnih vesti”.


Rajković i dalje u igri?

predizborna tribina PS JV arhiva Vulin rekao da je njihov kandidat Perišić; foto: JV arhivaI poslednje ime koje je bilo aktuelno pre izbora je lider Pokreta socijalista u Nišu Rade Rajković koji se takođe nalazio na listi SNS. Spekulisalo da je on odabran kao neko “ko nema putera na glavi” i ko je uspešan direktor Studenstkog centra.

Međutim, te spekulacije je pokušao da demantuje lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin koji je u predizbornoj kampanji rekao “da je sve na nivou glasina”.

Kandidat za gradonačelnika je onaj ko vodi Grad Niš i Zoran Perišić ima našu apsolutnu podršku. Mislimo da je dobro radio i da tako i treba da nastavi. “Pokret socijalista” je tu da podrži i njega i našu listu. Idemo zajedno - kazao je tada Vulin.

Međutim, Perišić kasnije nije dobio javnu podršku svoje stranke, pa je priča oko Rajkovića ostala aktuelna i danas. Koliko je on upoznat sa dogovorima oko vođenja Grada i da li ima ambiciju da sedne u gradonačelničku fotelju nismo mogli da saznamo, jer nije odgovarao na pozive i poruke novinara.

Podsetimo, zvaničnih pregovora za formiranje vlasti u Nišu još nije bilo. Konstitutivna sednica nije održana, jer, kako je tada rekao Perišić, pregovori oko formiranja vlasti još nisu završeni, a u opštinama kažu da se čeka Beograd i formiranje republičke vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan

    19:13 // 27. 7. 2020.

    E carski gradu na šta si spao, da samo pačavre budu kandidati za geadonačelnika!

  • Aleksandar Sokolovic

    17:06 // 13. 6. 2016.

    Ako su cak trojica iz jedne stranke,to pokazuje nejedinstvo u toj stranci.Mislim da je ovo uvertira za izglasavanje Rajkovica za gradonacelnika,sto je spram ponudjenih kandidata i najbolje resenje za Nis.

  • Snezana Mirkovic

    13:26 // 13. 6. 2016.

    Darko Bulatovic najbolji izbor

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: