Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 30. 11. 2011.

Ko ima prvenstvo u kružnom toku?

kružni tok na trošarini kružni tok na raskrsnici Bulevara Medijana i Cara Konstantina

Južne vesti pokušale su da utvrde ko ima prvenstvo prolaza na novoizgrađenom kružnom toku raskrsnice Bulevara Medijana i Bulevara Cara Konstantina u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • smeške!

    13:32 // 30. 11. 2011.

    Što pravite kružne tokove ako nećete da se poštuju pravila vezana za njih? Postavite normalan znak za kružni tok i to je to, svi koji su polagali vožnju znaju kako treba da se kreću, koji ne znaju nek se prisete!
    Prvenstvo ima onaj ko se već nalazi u kružnom toku, a ne onaj što se zaleteo jer mu se žuri. Još je i na putu nacrtano iz koje se trake za koji smer ide!
    :-)

    • Ivan Milovanovic

      14:33 // 30. 11. 2011.

      E svaka cast kada si ti nasao da nekog pozivas da obnavlja saobracajna pravila :) Ko ima prvenstvo u kruznom toku zavisi od postavljene signalizacije! Da li si citao uopste clanak?!
      Konkretno - na svim kruznim tokovima u Nisu prvenstvo ima onaj koji je u kruznom toku, a ovde na Medijani su resili drugacije. Medjutim, s obzirom na okolnosti, mentalitet i saobracajno neznanje mislim da je najbolje da se i ovaj kruzni tok resi kao i svi ostali u gradu kako ne bi bilo zabune i ubedjivanja. Resenje je prosto i najbezbolnije, a ako neko ipak bude zeleo da ga resi drugacije od svih drugih onda on svesno otvara mogucnost sudara, svadja i potezanja nozeva kakvo smo vec imali...

    • hm

      14:56 // 30. 11. 2011.

      Ne da nisi u pravu nego si omasio 100%. Kruzni tok se u zakonu nigde ne pominje tako da i ne postoje "pravila za kruzni tok". Kako ti kaze znak takvo je pravilo, a ako nema znaka ima prednost onaj ko dolazi sa desne strane u svakoj raskrisnici pa i na kruznom toku. Prostije ne moze da bude!

  • Milos Jankovic

    15:07 // 30. 11. 2011.

    Cemu komplikovanje...? Nek i ovde važi pravilo kao i za sve druge kružne tokove i gotova stvar! Šta prave neki ogled...ne razumem!

  • Slobodan

    21:05 // 30. 11. 2011.

    U francuskom modelu kruznog toka,koji se primenjuje u evropi,prednost imaju vozila unutar kruznog toka,tj onaj ko u njega ulazi ima trougao na dole,i duzan je da propusti vozila koja mu dolaze sa desne strane.Vozilo koje namerava da izadje iz kruznog toka,duzno je da to naznaci davanjem migavca.

    Besmisleno,i totalno beskorisno je napraviti kruzni tok, i u njemu primenjivati opshta pravila saobracaja,tj pravilo desne strane.

    • hm

      08:32 // 1. 12. 2011.

      U pravu si da je besmisleno. Ali, nazalost, tako je. A sto je jos gore nije to jedina besmislica u ovoj zemlji!

  • Miljan A.

    22:32 // 30. 11. 2011.

    Ovde treba da se postavi pitanje ljudima koji ovakve "strucnjake" od sefova postavljaju na funkcije da unose zabune i slepo izvrsavaju stranacka naredjenja a pametne i strucne ljude teraju od sebe.

    • Miljan Andjelkovic

      05:57 // 1. 12. 2011.

      Moli se osoba koja se potpisala sa Miljan A. da to ne čini i ne aludira na mene, jer može da se sazna koje poslao ovaj komentar preko redakcije odnosno ID racunara. Nadam se da si razumeo ti sto si to napisao, jer mi se izuzetno dobro poznajemo. HVALA!

    • i ja sam Miljan A.

      10:15 // 1. 12. 2011.

      Treba da se stavi znak i resen problem.

  • Miljan A.

    22:32 // 30. 11. 2011.

    Ovde treba da se postavi pitanje ljudima koji ovakve "strucnjake" od sefova postavljaju na funkcije da unose zabune i slepo izvrsavaju stranacka naredjenja a pametne i strucne ljude teraju od sebe.

  • Coka

    22:50 // 30. 11. 2011.

    Tek sad dolazi do nejasnoća... Postoji znak za kružni tok! Videla pre sat vremena... :)

  • Marijan Gacik

    07:23 // 1. 12. 2011.

    Koliko ja znam, vozila koja se krecu kruznim tokom imaju iskljucivo pravo prvenstva ukoliko saobracajnim znacima nije drugacije naznaceno ?!

  • Pitam se pitam ?

    16:33 // 1. 12. 2011.

    Ima prednost ko je jaci, nažalost!

  • Milan SveMOcni

    21:26 // 1. 12. 2011.

    Prvenstvo prolaza u kruznom toku koji je obelezen saobracajnim znacima ima voyilo u kruznom toku, a ako je kruzni tok bez saobracajnih znaka VAZI PRAVILO DESNE STRANE,,,,,,,,,,

    • Killy

      09:06 // 30. 8. 2015.

      JOš samo da mi objasniš u kom to specifičnom slučaju se koristi pravilo desne strane...

      Zamisli situaciju pa mi objasni kad to vozač iz unutrašnje trake propušta onog sa desne...

    • Killy

      22:37 // 4. 9. 2015.

      Još nisam video kružni tok bez saobraćajnih znakova ili bilo koju drugu vrstu raskrnice bez znakova.

      Jedino u nekoj malo težoj/većoj vukoje*ini!

    • sasa

      15:27 // 14. 10. 2015.

      Tačno tako i to sam skoro saznao a vozim 15godina. U a.školi su me učili da prvenstvo ima vozilo u K.toku uvek! osim kada se susretne sa vozilima iz pratnje/prvenstvom prolaza. isto tako nikada mi se nije desilo da mi neko ko se već nalazi u k.toku zaustavi i propusti me.

  • Mirochi

    01:29 // 2. 12. 2011.

    Boze ljudi o cemu se ovde raspravlja?! Ko ima prvenstvo prolaza u kruznom toku. JOJ!!!! Ne znamo ni pravila u saobracaju, koja smo mi zemlja! Evo dokle je Srbija dogurala, naravno i narod koji zivi ovde (isti smo ko ovi!):

    http://www.youtube.com/watch?v=RavLjmWdMK4

    Dokle god se bude placala vozacka dozvola ruckovima,uslugama,parama itd nikada necemo ni da naucimo da vozimo!

  • Duca

    09:34 // 2. 12. 2011.

    Gledao sam izjavu izvesnog gos. Veljka Radicevica i krstio sam se slusajuci sta coveka prica i odgovara gos. Stojanovicu , pa nemogu da zamislim tko sve vodi ovaj grad i tko je strucnjak za saobracaj nije dao ni jedan konkretan odgovor ,rekao je culi smo za te dojave i razmotricemo , pitam se tko je uopste dao dozvolu za upotrebu te raskrsnice koja nije ni adekvatno obelezena , bilo je pitanje za lezece policajce i tj, usporivace saobracaja u gradu koji su ovih dana postavljeni rekao je da je to dobra stvar , a niko se nepita zasto su svuda posejani gde se god moglo , ima ulicica gde su postavljeni samo da se opravdaju pare ...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: