Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 9. 3. 2015.

| Društvo

Komora briše Džunića iz imenika advokata

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
dzunic
Džunić ističe da su dokazi na njegovoj strani; foto:FB MCN Niš

Zbog toga što nije poštovao obustavu rada tokom štrajka, Advokatska komora Niš je Bobanu Džuniću izrekla “meru brisanja iz imenika advokata” na godinu dana. Džunić kaže da se ovom odlukom krše njegova ustavna prava i najavljuje žalbu.

To praktično znači da Džunića, prema prvostepenoj odluci disciplinskog suda niške Advokatske komore, godinu dana niko od stranaka neće moći da angažuje kao advokata.

Sud komore je odlučio da “izbriše” Džunića iz imenika u disciplinskom postupku koji se protiv njega vodio zbog “teže povrede dužnosti advokata - neizvršenje i nepostupanje odluka organa komore i postupanje advokata koji član političke stranke ili njenog organa na štetu advokature”.

U presudi koju je Džunić pokazao na konferenciji za novinare on je proglašen krivim jer je protivno odluci o obustavi rada svih advokata ušao u prostorije suda 30. septembra, a potom u izjavi za “Politiku” rekao da je došao u tužilaštvo da prenese nameru da hoće da radi svoj posao ukoliko ima potrebe pri pristupanju kod pritvorskih predmeta.

Iako smo pokušali da dobijemo potvrdu o presudi od predsednice Advokatske komore Niš Brankice Orlović, ona nije odgovarala na naše pozive.


Džunić: “Sudi mi se zbog verbalnog delikta”

Advokat Boban Džunić, inače i aktuelni predsednik Gradske opštine Palilila i visoki funkcioner niškog SNS, kaže da je ovakvom odlukom disciplinski sud niške Komore “pokušao da suspenduje načela Ustava kojima se jemči pravo na rad, slobodu mišljenja i izražavanja i slobodu kretanja”.

Oni koji bi trebalo da se bore za pravo i pravdu grubo su pogazili moja osnovna prava i osudili me zbog verbalnog delikta, jer sam se drznuo da slobodno mislim, govorim i kažem da imam pravo na rad - kaže Džunić.

On ističe da kao advokat nije pristupao nijednom državnom organu u toku obustave rada, ali da je sud iskoristio njegovu izjavu za list “Politika” u nedostatku dokaza.

Iskreno očekivao sam ovakvu odluku imajući u vidu sam tok disciplinskog postupka, jer mi je povređeno pravo na odbranu, za početak nedostavljanjem optužnice. Očekujem da ovu odluku potvrdi i Advokatska komora Srbija, a da ću ja pravdu tražiti u Upravnom sudu - ističe Džunić.

Inače, Džunić ne negira da je ušao u zgradu suda u toku trajanja obustave, ali navodi da to nije učinio u svojstvu advokata, već kao predsednik GO Palilula zbog krivične prijave koju je ova Opština podnela.

Podsetimo, zbog nepoštovanja obustave rada niška Advokatska komora je u novembru suspendovala Bobana Džunića i pokrenula protiv njega disciplinski postupak. Međutim, privremena zabrana bavljenja advokaturom ukinuta je, nakon žalbe Džunića, od strane Upravnog suda.

Štrajk advokata sa obustavom rada počeo je 17. septembra prošle godine, a završen 26. januara ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislijaa

    22:51 // 10. 3. 2015.

    Ovaj slucaj se tresava po hitnom postupku, a zalba na nesavestan rad podnesena protiv advokata Milovana Obradovica, stoji u komori dve godine. Komora je organizacija za zastitu poslusnika.

  • haski

    13:10 // 10. 3. 2015.

    A on je advokat. Vaskovic prica da je Dzunic bio pripravnik kod njega. Znaci polozio pravosudni. Ko sve polaze...

  • KANCELARIJA STAMENKOVIC

    11:41 // 10. 3. 2015.

    Osnovace " pravnici" novu komoru. Dogovaraju se o tome Pesterac, Bulatovic i Dzunic a mozda im se prikljuci i Bata drvar, ako uskoro zavrsi prava.

    • Marko

      13:42 // 10. 3. 2015.

      I ne mora da završi, kada može diploma da se nabavi jeftino. Kada su za SNS-ovce diplome bile problem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: