Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 28. 1. 2016.

| Društvo

Komšije sprečile zaplenu kuće zbog duga

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
2uz.jpg
Komšije odlučne u nameri da odbrane Pešiće; foto: D.M.

Meštani leskovačkog sela Nakrivanj protestovali su danas kako bi sprečili plenidbu kuće komšije Staniše Pešića zbog duga za kredit od 4.600 evra, a koji su zatezne kamate uvećale na oko 40.000 evra.

Komšije su parolama prozivali „zelenaše“ i advokate, a kažu da su došli da budu štit i spreče izvršitelje.

Nećmo dozvoliti da izbace ove divne ljude iz kuće koju su pravili još njihovi preci. Vredni su i pošteni domaćini, samo su upali u ralje bogataša. Ovo je katastrofa i sramota. Zar je moguće da država ne reaguje. Molimo Vućića da pomogne, ali ne verujem da će biti neke koristi od toga jer on donosi samo namete - ogorčen je Dragiša Stanković iz obližnjeg Čukljenika, a slično reaguju i ostali meštani.

Pešići ipak danas nisu iseljeni jer je izvršni sudija Osnovnog suda u Leskovcu Časlav Rajković stigao bez policije, uz napomenu da će drugi put izvršiti izvršnu sudsku presudu, bez obzira na otpor. 2 Pešići razočarani ogromnim kamatama; foto: D.M.

Četvoročlana porodica Pešić je još 2001. godine od Cepter banke podigla namenski kredit od 23.500 evra za opremanje pekare iz koje je meštane snabdevala hlebom. Do 2004. godine, kada je bio rok za povraćaj kredita, otplatila je 19.500 evra.

Banka je u međuvremenu zatvorena. Kasnije se kao poverilac duga pojavio „Global real estate investment“ iz Beograda, a negde u to vreme porodica je doživela tragediju o kojoj ne želi da priča, posao je posustao, pa ni dug nije mogao biti vraćen. Usledila je 2013. godine tužba poverioca, ubrzo i presuda. Kuća je prodata na licitaciji, a prema Pešićevoj tvrdnji, kupio ju je „Global“.

Nisam imao novca čak ni advokata da platim, sam sebe sam zastupao. Bilo je predloženo poravnanje tako da mesečno otplaćujem po 5.000 evra, što nisam mogao. I tako je sve otišlo na doboš - priča Pešić.

Na protestu se pričalo i da je zbog tužbe iste firme oduzeta i jedna kuća u Vinarcu. Epilog ove priče uskoro će biti poznat, a zasada porodica je još u svojoj kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • misko

    23:35 // 17. 2. 2018.

    Sta sad zovete Vucica u pomoc, kad ste glasali za njega.

  • Nena Petkovic

    14:29 // 29. 1. 2016.

    To su komšije! Nema nam druge nego da se sami branimo od legalnih zelenaša koji nas prvo navuku,a onda izbace na ulicu.
    A Vučić neka pošalje finansijsku inspekciju u kinesku robnu kuću ispod bulevarske pijace jer nikada ne daju fiskalne račune.
    A ovim ljudima omogućiti reprogram da se izvuku.

  • seljak

    12:17 // 29. 1. 2016.

    sinoc cujem pred zadrugu. sta si se zaleteo kao budala u kredit. mnogo jaka recenica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: