Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 23. 9. 2014.

| Društvo

Komunalna policija uklanja branike za parkiranje

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
precke-za-parkiranja.jpg
Građani samoinicijativno postavljali branike kako bi sačuvali mesta za parkiranje

Niška komunalna policija najavila je da će narednih nedelja početi da uklanja "branike" za parkiranje koje su postavili stanari zgrada na javnim površinama. 

Ovih takozvanih zapreka u gradu ima na stotine i to najviše na Bulevaru Nemanjića, gde su pojedinci samoinicajtivno postavljali gvozdene trouglove kako bi sebi sačuvali mesto za parkiranje.

U nekim delovima grada su dečija igrališta pretvorena u parking prostore, upravo tako što su pojedini stanari blokirali delove ispod koševa i golova.

Milan Đorđević, zamenik načelnika odeljenja Komunalne policije, kaže da će prvo upozoravati nesavesne građane da sami uklanjaju zapreke, a ukoliko to ne učine, podnosiće prekršajne prijave.

- Javnu površinu niko ne može da zauzme bez dozvole nadležne opštine. Mi imamo prijave protiv građana koji su zauzeli površinu za parkiranje, ali apelujemo na građane da te prijave podnose inspekciji u nadležnoj opštini pa, ukoliko se vlasnik zapreke ogluši o mere inspekcije, onda ćemo mi reagovati - kaže Đorđević.

Građani i skupštine stanara mogu da prijave ovakve slučajeve u Komunalnoj policiji u Ulici Katićevoj 29 ili na broj telefona 4150201, kao i mejlom na adresu [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Klasicna otimacina

    13:51 // 6. 10. 2014.

    Posto drzava-grad-opstina ne rade svoj posao ili ga ne rade po pravilu, resili ljudi da svako uspostavi red na parcetu zemlje za koji misli da mu pripada.

  • Besposlicari

    22:13 // 23. 9. 2014.

    Sta sve nece besposleni i dokoni paraziti iz komunalne da smisle!Kad se ispostuje vazeci zakon i obezbedi najmanje jedno parking mesto po stanu onda se bavite javnim povrsinama oko zgrada. Pljackasi!

    • malisa

      13:24 // 24. 9. 2014.

      Da bi imao jedno parking mesto po stanu investitor odnosno osoba koja gradi zgradu treba da kupi "malo" veci plac i napravi parking, a ne da ti grad obezbedi parking mesto na javnoj povrsini!

    • Besposlicari

      08:07 // 25. 9. 2014.

      Ono sto investitor ne uradi, a drzava mu to dozvoli, drzava je duzna da uradi umesto njega! Ovako dacemo upotrebne dozvole iako zakon nije ispostovan, a posle cemo da sisamo ovce ni krive ni duzne!

  • Milan

    21:59 // 23. 9. 2014.

    Kao u fazonu vec smo to radili,uklanjali ali kolege me posle bojkotuju, te ovo te ono, i shvatis izmedju redova da nema nista od toga. Nece nikom da se zamera.Eeej nacelnik ti to kaze. i sta vise? 2/2

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: