Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 10. 10. 2014.

| Društvo

Konkurs za dodelu donacija talentovanim Nišlijama

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
andjela
Anđela Šarković je već dobijala značajne nagrade na matematičkim takmičenjima

Učenica Anđela Šarković i pijanista Andrija Mamutović iz Niša prvi su dobitnici donacije "Benlian" fondacije, zahvaljujući kojoj će moći da finansiraju svoja putovanja na takmičenja u Belorusiju odnosno Ameriku.

Anđela je učenica 4. godine matematičkog odeljenja gimnazije “Svetozar Marković”, a prošle godine je osvojila zlatnu medalju na Evropskoj matematičkoj Olimpijadi za devojke. Uprkos njenom talentu, nije uvek bilo lako naći novac za putovanja na takmičenja.

Takmičenja na koja idem često nisu u kalendaru Ministarstva, i uvek je bilo nekih problema oko finansiranja. Ipak, sada ću, zahvaljujući ovoj donaciji, moći da odem na matematičko takmičenje u Belorusiju koje se održava aprila - kaže Anđela.

Jedna od najvećih želja niškog pijaniste i doktoranda na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Andrije Mamutovića, jeste da nastupa pred nekim od velikih pijanista u Americi, što će mu sada biti omogućeno. andrija.jpg Andrija Mamutović je za sada jedan od dvoje dobitnika ove donacije

Na takmičenju u američkoj državi Arizoni koje se održava početkom sledeće godine, članica komisije će biti jedna od najvećih pijanistkinja u istoriji pijanizma, Marta Argerič. San mi je bio da sviram pred njom, a sada imam i finansijskih sredstava da to realizujem - kaže Andrija.

“Benlian” fondacija će, prema najavama, u narednom periodu dodeljivati donacije  iz oblasti sporta, kulture i nauke talentovanim mladim Nišlijama od 15 do 30 godina.

Za donacije iz oblasti nauke i obrazovanja mogu konkurisati mladi od 18 do 25 godina, a njima će biti pokriveni troškovi obuka, seminara, naučnih radova i takmičenja.

Talentovani sportisti od 15 do 20 godina se takođe mogu prijaviti na ovaj konkurs, a donacijom bi im bilo omogućeno da idu na pripreme, takmičenja i prvenstva.

Kandidati od 18 do 30 godina koji se bave nekom umetnošću, mogu konkurisati kako bi dobili sredstva za značajne umetničke nastupe ili specijalizacije.

Sve zainteresovane mlade Nišlije, koje su već ranije ostvarivale zapažene rezultate iz oblasti kojom se bave, pozvane su da se prijave na ovaj konkurs. Sve dodatne informacije se mogu naći na sajtu ove fondacije

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: