Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 30. 10. 2014.

| Društvo

Konkurs za stipendije Fonda "Sveta Petka"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-Stipendisti-Medijana.jpg
Prošle godine je Fond "Sveta Petka" nagradio 11 najboljih studenata i 9 talenata

Uspešni studenti Univerziteta u Nišu, kao i talenti u oblasti umetnosti, sporta ili nauke, koji žive na teritoriji Opštine Medijana, mogu se do 4. novembra prijaviti na konkurs za novčana sredstva Fonda "Sveta Petka".

Da konkurišu za stipendiju u trajanju od godinu dana, mogu svi studenti prirodnih, tehničkih i društvenih nauka, koji nisu na prvoj i završnoj godini studija, imaju prosečnu ocenu preko 9 i nisu korisnici nijedne druge stipendije.

Prijava treba da sadrži potvrdu da je kandidat student na fakultetu Univerziteta u Nišu, na kojoj je godini, potvrdu da mu je prosek ocena preko 9, ličnu izjavu da ne prima nijednu drugu stipendiju. Zainteresovani svoje prijave treba da podnesu Komisiji Fonda “Sveta Petka”, na adresu Gradska Opština Medijana, Pariske komune bb.

Kako objašnjavaju u ovoj opštini, mesečni iznos stipendije još uvek nije precizno utvrđen, ali se očekuje da će iznositi između 11 i 12 hiljada dinara mesečno.

Na ovaj konkurs se mogu prijaviti i svi građani sa teritorije Medijane koji su ostvarili značajne rezultate u oblasti nauke, umetnosti ili sporta. Kako kažu u Opštini, nema starosnih ograničenja, i mogu se prijavljivati kako osnovci, tako i stariji.

Prijave se šalju na istu adresu, a kandidati treba da podnesu sve diplome, sertifikate, medalje, ili neki drugi dokaz o postignutim rezultatima iz navedenih oblasti. Kako je navedeno, odabranim talentima će biti dodeljena jednokratna novčana nagrada od 30.000 dinara.

Svi kandidati moraju da podnesu fotokopiju lične karte kao dokaz da žive na teritorije Gradske Opštine Medijana duže od 6 meseci

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tanja

    08:27 // 31. 10. 2014.

    Pozdravljam akciju i želim da svi oni koji su svojim radom ili talentom ostvarili zavidne rezultate imaju jednake šanse za dobijanje neke od stipendija.ALI ZBOG ČEGA JE OSTATAK GRADA USKRAĆEN?SRAMOTA

    • Milance

      10:55 // 31. 10. 2014.

      Ostatak grada je "uskraćen" zato što je Opština Medijana inicirala konkurs za građane koji žive na njenoj teritoriji. Pravi problem je loše obaveštavanje javnosti, jer se konkurs završava za koji dan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: