Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 27. 6. 2016.

| Društvo

Konstitutivna sednica u Nišu zakazana "u 5 do 12"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Novi odbornici u klupama u sredu; foto: JV arhiva

Nakon što je prethodna sednica otkazana zbog nedostatka kvoruma, odbornici niškog parlamenta imaće u sredu novu šansu da konstituišu Skupštinu i izaberu njeno rukovodstvo, a sudeći prema izjavama političara, sve je izvesnije da će vlast u Nišu činiti koalicija SNS-SPS-SRS. 

Poslednji rok za izbor novog predsednika parlamenta i verifikovanje mandata odbornika je 1. jul, a vladajuća većina u Nišu će zakonski rok ispoštovati u 5 do 12.

Sednica je zakazana za 29. jun, a kako je najavljeno, na njoj bi trebalo da se potvrde mandati novih odbornika i da se izaberu predsednik i sekretar parlamenta.

Kako je ranije potvrđeno u Socijalističkoj partiji Srbije u Nišu, razgovori ove stranke i vladajuće SNS se vode već nekoliko dana i trebalo bi da se dođe do dogovora i nastavka saradnje koja traje već 4 godine.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je u emsiji “Između redova” rekao da bi u toj koaliciji mogli da budu i odbornici Srpske radikalne stranke, ali i da odbornici SNS ne bi voleli da vide Mileta Ilića na mestu predsednika Skupštine.

U sredu će se znati ko će voditi parlament, a nezvanično postoji mogućnost da na to mesto sedne i prvi čovek niških socijalista Žarko Ranković.

Podsetimo, konstitutivna sednica je prvobitno bila zakazana za 6. jun, ali ona nije održana, jer zbog nedolaska odbornika SPS i SNS nije bilo kvoruma. Kako je tada rekao nosilac liste SNS Zoran Perišić, oni se nisu pojavili, jer još nije postignut koalicioni dogovor.

Na izborima koji su održani u aprilu najviše mandata osvojila je Srpska napredna stranka 28, zatim SPS 8, koalicija oko DS 7, SRS 5, Dosta je bilo 5, DSS-Dveri 4, Moma Stojanović 3, Ruska stranka 1 odborničko mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana djordjevic

    18:23 // 30. 6. 2016.

    Moju veliku podrsku ima ds oni su u Nis najbolji veliki pozz za Miodraga Milenu ... oni mngo vode dobro stranku i neka im sa srecom.

  • Miljan Miljkovic

    08:30 // 28. 6. 2016.

    .,....,

  • Dusica

    08:10 // 28. 6. 2016.

    Puna podrska omladini SNS u Gradskom parlamentu, pre svega Sekulicu koji je pokazao kako se vodi stranacka omladina i dobar je organizator.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: