Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 27. 10. 2016.

| Društvo

Kontradiktorne izjave direktora Toplane

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Radijator
Kod pojedinih korisnika daljinskog grejanja u Nišu, radijatori nisu bili uopšte topli; Ilustracija; Foto: JV

Uprkos tome što je pre nedelju dana, kada veliki deo korisnika nije imao grejanje, kazao da su morali da isključe toplanu “Jug” kako kotlovi ne bi blokirali zbog “ogromnog curenja” na toplovodu, direktor Toplane Zoran Stojanović sada kaže da "Jug" neprestano radi od 10. oktobra.

Uprkos brojnih primedbi Nišlija na daljinsko grejanje u gradu, rukovodstvo "Gradske toplane" kaže da je, osim kod pojedinih korisnika, snabdevanje stabilno

Pogrešna interpretacija informacija dobijenih od Toplane, nedostatak terenskih ekipa, pa i “dezinformisanje” od strane građana, odgovori su koje novinari Južnih vesti dobijaju iz ovog preduzeća, osim oprečnih informacija u slučaju rada toplane "Jug".

S druge strane, osim na to što su im radijatori hladni, pojedine Nišlije se žale i na rad korisničkog centra Toplane, tvedeći da se često niko ne javlja na telefon pa ne mogu ni da prijave kvar. 

Iako stanovnici zgrade u Ulici Stara Železnička kolonija 3 tvrde da su od početka sezone imali grejanje svega 2-3 dana, u Toplani kažu da su terenske ekipe utvrdile da situacija nije takva i da ova zgrada ima grejanje.

Slali smo ekipe koje su otišle i ustanovile da ima. Jer čime se služi građanstvo. Kad neko pozove, on očekuje da se u roku od pola sata stvori ekipa, a ako ne dođe danas, iako je možda pre njega bilo 10-20 intervencija, on onda pozove pa kaže da cela zgrada nema grejanje. Ljudi se služe dezinformacijama. Ne bežimo od toga da problema ima i trudimo se da ih pravovremeno otklonimo i saniramo - kaže direktor Stojanović.

Stanari u Ulici Petra Vučinića kažu da uopšte nisu imali grejanje od kada je počela sezona.

Grejanje nismo imali ni jedan jedini dan od početka sezone. Stalno zovemo Toplanu da prijavimo ali nikako da poprave – kažu stanari.

Iz Toplane kažu da postoji mogućnost da u radijatorima pojedinih korisnika ima vazduha i da zbog toga samo pojedinci nemaju grejanje, a ne čitave stambene zgrade.

Inače, danas su, prema Stojanovićevim rečima, bez grejanja stanovnici Ulice Marije Bursać, gde se ne greju objekti 1, 2, 3, 7 i 8, Episkopske 25, 26, 30, 32, 34, 38, Stanka Vlasotinčanina 18, 21, 23. Bez grejanja su i po dve kuće u Nemanjinoj i Dragiše Cvetkovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jok

    20:14 // 27. 10. 2016.

    Nesposobni nisu se snasli sa onolikim iskljucenjima!Kolonija cela nema grejanje,samo sto radijatori NISU BAS LED LEDENI.

  • Bezobrazluk

    19:58 // 27. 10. 2016.

    Ma sve nas ogrejase, kakvo crno grejanje, radijatori u najboljem slucaju nisu ledeni, tad kao greju, nego onako su manje ledeni. A naravno da radi, mora da se naplati to, ako ne radi nema sta da naplate, a ovako kad "radi" imaju...

  • Gordana

    16:56 // 27. 10. 2016.

    E pa dragi moji sugradjani traziliste gledajte,trebali ste o ovome da razmisljate kada je bilo glasanje a ne sada.Zato na sledecim prvim izborima,makar oni bili i predsednicki razmislite dobro koga ce te da zaokruzitea.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: