Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 18. 9. 2014.

| Društvo

Konzilijum odlučuje o lečenju Andreje

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
andreja
Za operaciju potrebno preko 20 hiljada evra; Foto: www.ntv.rs

Da li je moguća operacija sedmogodišnje Andreje Stevanović iz Niša koja boluje od izuzetno retke bolesti u Srbiji ili taj zahvat može da se obavi samo u inostranstvu razmatraće 22. septembra stručni konzilijum.

Ponovno sagledavanje slučaja ove devojčice u klinici u Tiršovoj usledilo je nakon zahteva narodnog poslanika i člana Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije Dušana Milisavljevića upućenog ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za hitno organizovanje konzilijuma.

Milisavljević objašnjava da je zahtev poslao jer je uočio nekoliko nepravilnosti i nelogičnosti u medicinskoj dokumentaciji Andreje Stevanović koja je rođena bez obe potkolenične kosti što se dešava jednom u milion slučajeva.

- Republički fond zdravstvenog osiguranja odbio je zahtev porodice Stevanović za operaciju u inostranstvu sa obrazloženjem da njena dijagnoza ne postoji u šifrarniku bolesti. Ne može neki paragraf ili zakon da stoji ispred nečijeg zdravlja i života - napominje Milisavljević.

Osim toga, porodici su iz Ministarstva zdravlja odgovorili da ne mogu da im pomognu u “lečenju sina” iako je tražena pomoć za ćerku, što je pokazalo, kako kaže Dušan Milisavljević, da administracija nije posvetila dovoljno pažnje problemu sedmogodišnje Andreje.

Koji su dalji koraci u lečenju Andreje odlučiće stručnjaci u “Tiršovoj”. Ukoliko zaključe da operacija Andreje ne može da se uradi u našoj zemlji, onda država mora da se uključi u plaćanje njenog lečenja u inostranstvu.

Podsetimo, Andreja već ima zakazan termin za operaciju u Rusiji za 23. septembar, a njeni roditelji nisu u mogućnosti da to plate. Nedavno su pozvali sve ljude dobre volje da im pomognu, a do sada je, kako kaže njen otac Goran Stevanović prikupljeno tek oko 400 hiljada dinara, dok je oko 2 miliona dinara potrebno za boravak i sam zahvat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko

    00:06 // 19. 9. 2014.

    Andreji želim brz i uspešan oporavak, da se odobre sredstva za operaciju, a Milisavljeviću se kao građanin zahvaljujem što misli na ljude bez političke pozadine i pokušava da pomogne.

  • Vidanovic Stojan

    17:08 // 18. 9. 2014.

    Pozdravicu i pozdravljam, da se za trazenje pomoci gradjana, uvek izjasne konzilijarno lekari odredjene specijalnosti, o potrebi lecenja u inostranstvu. Odaziv gradjna bi bio veci.

  • Zorica Tasic

    15:20 // 18. 9. 2014.

    Dokle cemo morati da se borimo za svako bolesno dete i da decu lecimo sms porukama.

    Kakvi to ljudi rade u RFZO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: