Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 13. 6. 2016.

| Društvo

Koridori Srbije: Još proveravamo da li je kuća srušena greškom

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Koridori Srbije
Za rušenje, umesto kuće, bio predviđen pomoćni objekat; foto: M. M.

Iz Javnog preduzeća "Koridori Srbije" potvrđeno je da na deonici ispred Pirota, gde je greškom umesto šupe porušena jedna privatna kuća, radove nije izvodio "Rubau", već podizvođač "Aktor", ali da odgovornost tek treba da se utvrdi.

Kako je Južnim vestima rečeno u Koridorima, njih su predstavnici kompanije "Aktor" i nadzorni organi obavestili da je podizvođač, ne navodeći njegovo ime, "prilikom izvođenja građevinskih radova ugrozio statiku na objektu čiji je vlasnik Mica Đorđević, i to tako da se srušio jedan zid kuće".

Iako potvrđuju da je objekat bio "van pojasa eksproprijacije", tvrde da je reč o ruiniranoj kući.

Izvođač radova navodi da objekat nije imao ni krov ni prozore, niti je bio uslovan za život. Reč je o kući koja je bila trošna, ruinirana i niko nije stanovao u njoj duže vreme - kažu u Koridorima.

U saopštenju dostavljenom Južnim vestima navodi se da su odmah po dobijanju izveštaja o incidentu na teren poslali građevinskog veštaka koji bi trebalo da utvrdi činjenice i "eventualnu štetu".

Uviđaj je obavljen 27. maja 2016. godine, a nalaz veštaka još uvek nije dostavljen Koridorima Srbije - kažu u Koridorima.

Ukoliko se dokaže da je do štete došlo greškom izvođača, on će biti u obavezi da je u potpunosti nadoknadi, zaključuju u Koridorima.

Ipak, iz Koridora dodaju da od početka izgradnje Koridora 10 nijedan građanin Srbije postupkom eksproprijacije nije oštećen, kao i da su sva prava vlasnika maksimalno zaštićena.


Izvinjenje kompaniji Rubau

Nenamernom greškom autora teksta "Umesto šupe, greškom srušili kuću da bi gradili auto-put" prvobitno je objavljeno da je radove na tom delu puta izvodila kompanija Rubau.

Redakcija Južnih vesti se zbog toga izvinjava kompaniji, ali i svim čitaocima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    18:57 // 13. 6. 2016.

    Ma jok sama pala ko Sava Mala !

  • ako je kuća,

    10:31 // 13. 6. 2016.

    kakva god bila, van pojasa eksproprijacije, onda nisu smeli da je taknu. Muka mi je od ljudi iz javnog sektora i javnih preduzeća koji se ponašaju kao da su bogovi, gaze sve pred sobom, a onda uvek nađu opravdanje za sopstvenu kaubojštinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: